בשנים האחרונות גבר השימוש במשאבות חום והבנת התיעול שלהן למוסדות, לתעשייה ואפילו לבתים פרטיים. כל אחד יכול לנצל את היתרונות שלהן ולהפוך את תהליך החימום של המבנה והמים ליעיל וחסכוני.
לאחרונה, עם המהפכה האקולוגית המתרחשת למען השמירה על כדור הארץ אנו נתקלים בביטוי חסכון אנרגיה לא מעט. מה זה אומר בכלל אנרגיה ואיך אנו יכולים לשלוט בזה?
כידוע אנו כמדינה מודרנית ומפותחת טכנולוגית הנחשבת לאחת מהמובילות בשימוש במוצרים חשמליים חדישים והצורכות חשמל רב. המדד עבורנו בכמות הצריכה הוא כמובן חשבון החשמל שמגיע במקביל לעליית המחירים התכופה, אך עבור הסביבה המדד מתבטא בכמות צריכת אנרגיה. כאשר אנו צורכים כמות חשמל גדולה יותר, גם תפוקת החשמל צריכה לעלות בהתאם.
הדבר מורגש בעיקר בחודשי החורף עם הפעלת תנורי החימום, משאבות חום ושאר אמצעי החימום הביתי השונים, כאשר בכל פעם מחדש ישנה הבהלה בעקבות הגעת חשבון החשמל מחשש שיהיה מפלצתי במיוחד. במקביל גם חברת החשמל חוזרת ומבקשת להוריד את צריכת החשמל בשעות העומס ולהפעיל מכשירים חיוניים בלבד, או לנסות לפצל אותה בכל אורך שעות היממה. הדבר קורה בעקבות עומס בשימוש וכאשר הדרישה עולה מעבר ליכולת התפוקה ישנה בעיה ומתחילות הפסקות החשמל. נוצר מצב כי על פי הנתונים של חברת החשמל אנו נמצאים תמיד במחסור, כלומר הביקוש תמיד גדול מההיצע.
משאבות חום חוסכות באנרגיה וגם בכסף
אך לא מדובר רק בהפחתת השימוש במוצרים חשמלים, אלא גם בהתייעלות של כל הבית לעניין. השימוש במכשירי חשמל יעילים אנרגטית בעל תו תקן המורה על כמות האנרגיה ולפי הנחיות של משרד התשתיות, יתרמו לשימור מקורות האנרגיה וגם יחסכו בעלות ההוצאות. דוגמא מצוינת לכך הם השימוש במשאבות חום צ'ילרים, אשר באמצעות תהליך פנימי של קליטת הקור, דחיסתו ובסופו של דבר הפקת אוויר חם המתאים גם לחימום החדר וגם לחימום המים. דוגמא נוספות אלו למכשירים טובים אנרגטית הם קולטי השמש, אשר יספגו במהלך השעות החמות, אשר קיימות בארצנו גם בקיץ וגם בחורף, את קרני השמש ויאפשרו לנו לשמור את האנרגיה ולהשתמש בה.
כמו כן, הדוגמאות הן רבות, אך לא מדובר רק במכשירים נכונים, אלא גם התנהגות נכונה בבית תאפשר חסכון באנרגיה. פתיחת חלונות לאוורור, הגפת תריסים בשעות הצהריים וכך למונע התחממות יצר כאשר לא נמצאים בבית ולהקפיד על סגירת אורות ביציאה מהחדר ולהעדיף תמיר את התאורה הטבעית, הם רק חלק מהדברים שאנחנו יכולים לעשות. השימוש הנכון במשאבים של הטבע, אשר הם הבריאים ביותר לנו ולסביבה והם ניתנים בחינם, הם הרווח וההצלחה שלנו מכל הבחינות.