חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מתי תמומש ערבות לחוב יבואן לסוכן מכס?

לאחרונה, אפשר בית המשפט המחוזי מרכז לערבה להתגונן בתביעה כספית שהגיש סוכן מכס בגין חוב שלא נפרע. התביעה הוגשה בסדר-דין מקוצר.

כידוע, בתביעות המוגשות בסדר-דין מקוצר, אין הנתבע רשאי להתגונן באופן אוטומטי אלא שהוא נדרש לקבל רשות מבית המשפט, ובתנאי שטענות ההגנה שלו לא מבוססות על "הגנת בדים", כלומר שהן אינן מופרכות לחלוטין. במקרה זה, אפשר בית המשפט לערבה להתגונן בטענת זיוף חתימה על מסמך ובטענה כי ההסכם בוטל בהסכם מאוחר יותר, וטענות אלה יתבררו לגופו של עניין בהמשך התביעה.

עובדות המקרה:

על פי הטענה, צד שלישי - גב' דיאנה - חתמה על ערבות לחוב של יבואן לסוכן מכס, בגין שירותים שונים שהוענקו ליבואן וביניהם שילוח בינלאומי וגם קבלת אשראי. בין היבואן לסוכן המכס נחתמו הסכמים ולפי הטענה, גב' דיאנה חתמה כערבה להסכמים אלה.

היות והחוב לא נפרע, הגיש סוכן המכס תביעה כספית נגד היבואן ונגד הערבים לחוב וביניהם גב' דיאנה.

גב' דיאנה ביקשה מבית המשפט להתיר לה להתגונן מכח הטענות הבאות:

1.היא אינה חתומה על ההסכם הראשון אלא שחתימתה זויפה.

2.היא אמנם חתמה על ההסכם השני, אך ההסכם בוטל בהסכם מאוחר יותר שנחתם, ובכל מקרה, טענה כי מדברים שמסר לה בנה בעל פה, היא הבינה כי ערבותה מכח ההסכם השני מותנית בהשקעה בעסקיו של אחד היבואנים, השקעה שלא בוצעה בפועל.

החלטת בית המשפט:

ביחס לטענת זיוף חתימתה של גב' דיאנה על גבי ההסכם הראשון, נקבע כי טענה זו דרושה בירור לעומק ומצדיקה מתן רשות להתגונן.

בית המשפט דחה את טענתה בדבר אי הבנת ההסכם השני, וההסתמכות על דברי בנה. בית המשפט קבע כי מי שחותם על מסמך, חזקה כי יודע על מה מדובר.

באשר לטענתה הנוספת כי ההסכם השני בוטל בהסכם מאוחר יותר, נקבע כי גם טענה זו דרושה בירור לעומק ומצדיקה מתן רשות להתגונן.

לכן, בסופו של דבר, העניק בית המשפט לערבה אפשרות להתגונן בשתי טענות מתוך שלוש שהעלתה, ובשלב זה המשמעות היא שהחוב כלפי סוכן המכס לא ייגבה ממנה עד למתן פסק-הדין.

[ת"א (מחוזי מרכז) 22275-05-13 יתיר שירותי יבוא יצוא סוכנות מכס בע"מ נ' נתנאלוב ואח', החלטה מיום 28.4.14, בפני כבוד השופט י' קינר].

הערות:

טריוויאלי אבל חשוב: החלטה זו מדגישה את החשיבות שבקריאת מסמכים ובהבנתם לפני החתימה עליהם. לפי החלטת בית המשפט, צד שחתם על מסמך לא יוכל להסתתר לאחר מכן בטענה כי לא הבין על מה חתם וכי הסתמך על דברים בעל פה שמתיימרים לפרש את ההסכם, למרות שהם לא כתובים בו.

* * *

הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי. לקבלת פרטים נוספים, אנא פנו לעו"ד גיל נדל - ראש תחום יבוא, יצוא וסחר בינלאומי במחלקת מיסים ותגמול בכירים. בדוא"ל  Gill.Nadel@goldfarb.com ו/או בטלפון 03-6089848.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי. 
לקבלת פרטים נוספים, אנא פנו לעו"ד גיל נדל - ראש תחום יבוא, יצוא וסחר בינלאומי במחלקת מיסים ותגמול בכירים, בדוא"ל Gill.Nadel@goldfarb.com ו/או בטלפון 03-6089979.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד גיל נדל, רו"ח (משפטן) עמית זומר

בסקירה זו נתאר מקרה בו בית המשפט השלום בת"א דחה תביעה של יצואן נגד סוכן אוניה בטענה לנזקים בגין משלוח ימי שלא יצא לפועל. מדובר במשלוח שהכיל חומרים מסוכנים, כאשר סוכן האוניה סירב לשלוח אותו לחו"ל לאחר שהמשלוח כבר היה מוכן ליצוא בשלב מתקדם, בטענה כי היה על היצואן ליידע אותו מראש כי מדובר בחומר מסוכן, דבר שהיה מצריך היערכות אחרת.

לאחרונה, דחה בית המשפט השלום בעכו תביעה של יבואן להשבת טובין שנתפסו על ידי רשות המכס. בית המשפט קבע כי היבואן נכשל בהוכחת טענותיו בשני מישורים, פרוצדוראלי ומהותי. בפן הפרוצדוראלי, נקבע כי היבואן לא הודיע לגובה המכס בכתב בתוך 30 יום כי הוא תובע את השבת התפוס, דבר שהופך את הסטטוס שלהם למוחרמים.

בעוד מספר חודשים, החל מה- 1 בינואר 2015, ייכנס לתוקפו נוהל חדש של רשות המיסים לגבי תעודת עוסק רשום במס קניה, והחל ממועד זה יידרשו העוסקים לפעול על פי נוהל זה בלבד. במסגרת הנוהל יוסדרו נושאים שונים בנושא קבלת תעודת עוסק רשום לרבות תנאי הזכאות לקבלתה, אופן הגשת הבקשה, הפקדת ערבויות, ביצוע המעקב והביקורת לעוסק, בדיקת עמידתו בתנאי התעודה וכיו"ב.

שיטת תשלום נפוצה בסחר הבינלאומי היא תשלום באמצעות אשראי דוקומנטרי. על פי הדין, עסקת אשראי דוקומנטרי היא "עסקת מסמכים" המנותקת מעסקת היסוד. כך, כל טענה שיכול להעלות מי מן הצדדים ביחס לעסקת היסוד- מכירת הטובין, לא יכולה בדרך כלל למנוע את עסקת האשראי הדוקומנטרי, קרי העברת הכספים.

רשות המיסים מנהלת מלחמת חורמה במשתמטים מתשלום מס, והדבר נכון למיסים ישירים ולמיסים עקיפים כאחד. לעיתים, החייב במס מחליט "להתחכם" ולסגור את העסק שעליו רשום חוב המס, ולהקים עסק אחר שמבצע פעילות דומה, להעביר אליו את הלקוחות ולהמשיך ב"עסקים כרגיל". האם מצבים כאלה מציבים את רשות המיסים בפני שוקת שבורה, באופן שהיא אינה יכולה לגבות עוד את חוב המס, ומדובר בחוב אבוד?

לעיתים, עומדת רשות המיסים בפני שוקת שבורה כאשר הגורם שחב לה כספי מיסים נכנס להליכי כינוס נכסים או פשיטת רגל, ואין לרשות יכולת לגבות את חוב המס כאמור.

מאמרים נוספים בנושא דיני מיסים

מאת: בנימין קלינגרדיני מיסים14/01/222236 צפיות
פורסם תזכיר חוק הכולל שורת תיקונים בחוק מיסוי מקרקעין נושא מיסוי מקרקעין תאריך פרסום 13.01.2022 תזכיר חוק שפורסם היום (ה') 13.1.22 להערות הציבור כולל שבעה תיקונים מוצעים בחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) שמטרתם עידוד מכירת קרקעות לבנייה למגורים, הרחבת מדרגות מס הרכישה לרוכשי דירה יחידה ותיקון עיוותי מס שונים. התיקונים המוצעים צפויים לעודד מכירת דירות מגורים בטווח הקרוב ומתוך שאיפה להביא להגדלת היצע ולהורדת מחירי הדירות. התזכיר פתוח להערות הציבור עד 3/2/22 בשעה 23:59

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201236 צפיות
בית המשפט השלום, גזר על מהנדס כימיה, במסגרת הסדר טיעון; הטלת עונש - 33 חודשי מאסר בפועל וקנס בגובה חצי מיליון שקלים, זאת בנוסף ובכפוף לתשלום כל המס, בגין ההכנסה שהושמטה -38 מיליון. המהנדס הורשע בהעלמת הכנסות של 38 מיליון שקלים בחשבונות בנק UBS בשוויץ, לאחר שמכר את חלקו בחברה שהיה שותף בבעלותה ברומניה. המהנדס הודה בהשמטת ההכנסה בסך 38 מיליון ₪.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201256 צפיות
בשבועות האחרונים, הופיעו או התקשרו למשרדי, אזרחים ישראלים תמימים ומזדמנים, המחזיקים מטבעות דיגיטליים, בעיקר ביטקוין. להפתעתם, הללו התבקשו על ידי מחלקת המודיעין של רשות המסים, למלא טפסים הדורשים מהם גילוי מלא על נכסיהם והמס בהתאם. האזרח צריך למלא את הטופס, תוך ציון הנכסים אותם הוא מחזיק בארץ ובחו"ל. השאלות המופנות לאותם אזרחים הינן כלליות, תוך בקשה להצהרה על נכסים. רשות המיסים מכוונת לנכסי הביטקוין, מאחר ואלה הם נכסיהם העיקריים של מקבלי טפסי ההצהרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים26/10/201502 צפיות
חוקי המס בישראל קובעים, כי מתנות פטורות ממס וזאת כל עוד הן ניתנו בתום לב. אולם, פסק דין תקדימי מחייב בבית המשפט העליון מיום 18 באוקטובר 2020, קבע כי הכנסות הרב – המערער, נכנסות בגדר סעיף 2(1) בפקודת מס הכנסה המחייב במס "השתכרות או רווח מכל עסק או משלח יד שעסקו בו תקופת זמן כלשהיא". המשמעות של הפסיקה המחייבת שהתקבלה בבית המשפט העליון הינה, שמעתה ואילך, ידוענים, מקובלים ולמעשה כל אדם בעל פרופיל חברתי – ציבורי – תקשורתי גבוה, צריך לדווח על שווי המתנות שלו, וכן – גם מחתונות ואירועים משמחים אחרים

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201141 צפיות
בימים אלה – חודש דצמבר 2016, הופיעו במשרדי, סידרה חדשה של אזרחים תמימים ומזדמנים אשר להפתעתם התבקשו על ידי רשות המיסים להסביר את מקורות הכנסתם בגין: נסיעות לחו"ל, ריבוי דירות, דירות יוקרה, רכבי יוקרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201197 צפיות
רשות המסים קיבלה מידע על חשבונות של 35 אלף ישראלים בארה"ב

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201068 צפיות
נציבות תלונות הציבור על שופטים והמפקח לפי סימן ה' 1 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד- 1984 הכפופה למשרד המשפטים פרסם חוברת הסבר על חובת הגשת הצהרת הון של שופט.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica