לכבוד הכוונה שלכם לרכוש מכונת קפה לטובת עובדי המשרד שלכם ולטובתכם, הנה מספר אנקדוטות שכדאי לכם להכיר על העולם של קפה למשרד, לבית ולבית הקפה. במשרד שלכם מי שיכין את הקפה יהיו העובדים עצמם, כל אחד לעצמו, אבל כאשר מדובר על בית קפה ומסעדה, האיש המופקד על הכנת הקפה נקרא בריסטה. הבריסטה נחשב לאיש מקצוע לכל דבר, איש מקצוע המכיר את כל רזי הקפה, מתמצא בכל סוגי הקפה, יודע בדיוק כיצד לטחון את פולי הקפה כדי להגיע לגודל הגרגרים האידיאליים, לאיזו טמפרטורה יש לחמם את החלב, מה הן הפרופורציות של קפה, מים וחלב, ועוד שלל פרטים שרק בריסטות מקצועיים מכירים.
אספרסו קצר, כפול או ארוך
קפה אספרסו הוא סוג הקפה הפופולארי בשימוש במכונות קפה. המונח אספרסו מתייחס למנה אחת של קפה בכוס קטנטנה, ואספרסו כפול מתייחס למנה כפולה של אספרסו שמטרתה המיידית היא "לדחוס" כמה שיותר אנרגיה אל תוך הקפה. אספרסו ארוך היא מנת אספרסו או אספרסו כפול אליהם מוסיפים כמות נוספת של מים רותחים על מנת לדלל את הטעמים, ואת ריכוז הקפה במים. קפה הפוך, או בשמו המקצועי, קפה לאטה, הוא קפה המבוסס על מנת אספרסו אחת בתוך מאג, בשילוב עם חלב חם ומוקצף, אך לא רותח. יחס הקפה לחלב משתנה על פי העדפות הבריסטה, אך בממוצע מדובר על שליש קפה, שני שליש חלב חם. קפוצ'ינו לעומת זאת, הוא קפה המכיל כמות שווה של מים וחלב, מגיע בספל גדול יותר ובטמפרטורה גבוהה יותר מאשר קפה הפוך.
מקיאטו ולאטה מקיאטו
מקיאטו הוא אספרסו עם שכבה דקה של חלב מוקצף מלמעלה. הכנת הקפה היא פשוטה למדי, מאחר והחלב המוקצף צף על גבי הקפה, אך המראה שלו מאוד אטרקטיבי ומיוחד, והופך אותו לקפה ייחודי עם נגיעה של יוקרה. את המקיאטו אפשר להכין בפורמט קצר או בפורמט ארוך המדולל בכמות גדולה יותר של מים חמים. לעומת המקיאטו, ישנו הלאטה מקיאטו שהוא היפוכו של המקיאטו קרי, מילוי הכוס בחלב מוקצף עם מנה של תמצית מרוכזת של אספרסו מעל החלב. הקפה מוגש עם מראה אטרקטיבי היוצר הפרדה בין הלבן של החלב והשחור של הקפה, אך עם ערבוב שני הרכיבים מתקבל קפה חלש יחסית לאוהבי קפה חלש.
אנקדוטות קפה נוספות
מבחינת פולי הקפה, בעיקר כשמדובר בפינת קפה למשרד, מומלץ לטחון אותם ממש לפני ההכנה על מנת שלא יאבדו את הארומה שלהם עם יצירת מגע עם האוויר. לגבי טמפרטורת המים, הטמפרטורה המומלצת קרובה לטמפרטורת רתיחה של 100 מעלות, וחייבת להיות בטווח שבין 90 מעלות מינימום ו 100 מעלות מקסימום. מכונת קפה יודעת לשמר רמה זו של טמפרטורה באופן אוטומטי.