בעידן המודרני דפוס דיגיטלי תפס לו מקום של כבוד בכל הקשור להדפסות, ומה שבעבר היה מסורבל הרבה יותר הפך לפשוט כשכל מה שצריך היום זה מחשב עם קובץ שקיים בו, בין אם הוא קובץ של כיתוב, תמונה וכדומה, והמחשב מעביר פקודה למדפסת שתוך שניות מוציאה את הנייר המודפס. אומנם בעידן שלנו כשרוב המידע נמצא באינטרנט בלי שצריך להדפיס אותו ובנוסף הרצון לשמור על כדור הארץ ואיכות הסביבה גרמו לירידה בצורך להדפיס, אך עדיין הדפוס הדיגיטלי לא עבר מן העולם.
שימושים
דפוס דיגיטלי הוא בעל שימושים רבים כשהעיקרי ביניהם הוא מה שכולם מכירים – הדפסת חומרים כתובים. כן, גם היום סטודנטים עדיין צריכים להדפיס. עוד שימוש בדפוס הדיגיטלי הוא יצירת שלטים פיזיים [ולא דיגיטליים] וכן הדפסת מדבקות, הדפסת כריכות לספרים ועוד. רוב בתי הדפוס לא נסגרו עדיין ולא לחינם, מסתבר שעדיין יש לא מעט ביקוש לדפוס הדיגיטלי וכמו שזה נראה זה יישאר אתנו עוד זמן רב...
אילו מדפסות יש?
דפוס דיגיטלי מתייחס לעסקים בתחום כמו בתי דפוס ומתייחס למכונות ההדפסה שישנם היום בכל משרד ובבתים רבים. מכונות הדפוס שפעם היו אך ורק מדפיסות יודעות לעשות היום עוד הרבה דברים [במכונות המשולבות] כמו שליחת וקבלת פקסים והדפסה שלהם, סריקה של מסמכים גם כן עם אפשרות של הדפסה שלהם, וצילום מסמכים. מכונות של דפוס דיגיטלי אלו החדישות יותר מחוברות לרשת האינטרנט ולשאר החיבורים כמו וויפי או בלוטוס, וכך אין צורך לחבר פיזית את המחשב למכונת הדפוס אלא ניתן גם למקם את המכונה במקום מסויים בחדר וממיקום מרוחק של המחשב להעביר אליה את הפקודות. ואין ספק שזו לא המילה האחרונה שהטכנולוגיה אמרה בתחום.