עיצוב אפליקציות לצרכי שיווק
תהליך פיתוח אפליקציות מתחיל באפיון מוצר ובהגדרת קהל היעד. יחד עם זאת, שלבים אלו הם רק הבסיסיים ביותר בדרך להגשמת החלום של בניית אפליקציות מוצלחות. על מנת לבנות ולשווק אפליקציות ברמה גבוהה יש צורך להשקיע גם בעיצוב. בעידן המודרני יכולים אלמנטים גרפיים מסוימים לעשות את ההבדל בין אפליקציה חדשנית, מתקדמת ואפקטיבית לבין בזבוז אדיר של משאבים, זמן וכסף. השאלה העיקרית היא אם כן כיצד משיגים את העיצוב המתאים עבור האפליקציה ומי אחראי על התחום.
יש עקרונות ברורים עבור עיצוב אפליקציות לצרכים מסחריים. העיקרון הראשון במעלה הוא להימנע מעודף של צבעים או סגנונות. יש לבחור אלמנט גרפי מוביל, לשלב אותו בתוך מסר טקסטואלי וליצור יחד איתו לוגו ברור. את הלוגו הזה רצוי לשלב בכל הדפים של האפליקציה או לפחות במסך הפתיחה. בנוסף, הלוגו או כל אלמנט מיתוגי אחר המזוהה עם החברה, המוצר או השירות חייב להופיע גם בחנות האפליקציות. גולשים המתלבטים בין אפליקציות מפעילים הרבה פחות שיקול דעת מכפי שנדמה לכם. הנטייה הראשונית היא להוריד אפליקציה מסוימת רק בגלל אלמנט גרפי בולט היוצר עניין, אתגר ותחושה של סיפוק.
עם מי מתייעצים לגבי עיצוב אפליקציות?
העיצוב תורם לתהליך הפיתוח ואחראי על ההצלחה במידה רבה. בעוד מפתחים אחראיים על הצד הטכני של הפיתוח והבנייה, מעצבים הם אלו שמחליטים על המסר הגרפי באפליקציות. למעצבים יש תפקיד משמעותי כבר בשלבים הראשונים של האפיון. הם אמורים לקחת חלק בעיצוב הסקיצות, להישאר קשובים לצרכי הלקוח ולבצע את ההתאמות הנדרשות. מעבר לכך, עליהם להביא לידי ביטוי ידע תיאורטי של עיצוב ממשקי משתמש. העיצוב הוא אחד החלקים החשובים באפליקציה ויש לא מעט מקרים בהם הוא מציל את ההשקעה ותורם בצורה ניכרת לפופולאריות של המוצר.
פיתוח של יישומים ואפליקציות הוא נושא מורכב מאוד. אדם המעוניין לבנות אפליקציה ולשווק אותה בחנות של אפל ואנדרואיד לא חייב להיות בעל ידע טכני או מקצועי. הדבר החשוב הוא לפנות אל האנשים המתאימים, המכירים את התחום ויכולים לעזור מתוך הניסיון שלהם.