ובכן, השוני הוא במיקוד. רופא שיניים הוא רופא שההתמחות שלו מתמקדת בטיפול בשיניים, בעוד מומחה בשיקום הפה מתמחה במגוון רחב של בעיות פה, ובלסת עצמה, בעצמות הלסת. כך למשל, כאשר מבצעים השתלת שיניים, יש צורך בהשתלת בורג אל תוך עצם הלסת שהיא זו שמספקת את הבסיס ואת היציבות לשתל. כדי לבצע הליך כזה, נדרשת התמחות והיכרות מעמיקה עם הלסת, עם מאפייני עצם הלסת, מבנה הלסת, הסכנות שבהתערבות כירורגית בלסת וכדומה. רופא שיניים שעוסק בעיקר בביצוע סתימות, טיפולי שורש ועקירות מכיר כמובן את מבנה הלסת, אך לא במידה הראויה כדי לבצע בה פרוצדורה כירורגית.
טיפולי פה ולסת שלאו דווקא קשורים לשיניים
הפה שלנו כולל שורה של איברים ורקמות שונות פרט לשיניים. על אף שמרבית הטיפול בפה שלנו מתמקד בדרך כלל בטיפול בשיניים, יכולות להיווצר מגוון רחב של בעיות בפה ובחלל הפה, בעיות שאינן קשורות באופן ישיר לשיניים. כך למשל, יכול להיווצר כיב בלחי הפנימית, או כיב על הלשון, ולרופא השיניים לא יהיה שום מושג כיצד לטפל בכך. ישנם אנשים שסובלים מסטרס נפשי, וכתוצאה מכך יוצרים חיכוך גבוה במפרקי הלסת עד כדי מצב של פגיעה במפרק או היווצרות דלקת במקום. גם במקרה כזה, רופא שיניים לא יועיל הרבה, והכתובת לפנות אליה היא מומחה פה ולסת.
התמחות נוספת מעבר לרפואת שיניים בסיסית
אחרי שאמרנו את זה, המסלול להתמחות בתחום של פה ולסת מתחיל בדרך כלל מרפואת שיניים. רופא שיניים בירושלים יכול לסיים את לימודיו ולקבל את תואר הדוקטור, ולאחר מכן להחליט שהוא מעוניין להרחיב את תחום ההתמחות שלו סביב כל התחום של פה ולסת. לצורך כך יהיה עליו ללמוד קורסי השלמה שיכולים לארוך שנים, רק כדי לרכוש את ההתמחות הנדרשת על מנת להפוך לרופא מומחה פה ולסת. מומחים אלה יכולים לספק שירותים במסגרת קליניקות פרטיות בבעלותם, במסגרת קופת החולים ובמסגרת בית חולים ציבורי. בכל בעיה שיש לכם בפה או בלסת, בין שמדובר בפצע קטן שלא עובר, ובין שמדובר בכאב שאינו קשור לשיניים, כדאי לפנות למומחה בקופת החולים אליה אתם משתייכים.