יש הרואים בשערים חשמליים איכות חיים ופינוק בלבד, ויש כאלה שטוענים שלא מדובר במותרות אלה בכורח המציאות. אם הביטחון ותחושת ההגנה חשובים לכם, מומלץ לבצע השוואת מחירים אחראית ורצינית לפני הבחירה בשער המתאים, ולוודא כי מדובר בחברה מוסמכת להתקנת השער שמספקת גם אחריות לשער ולחלקיו. חשוב לא להתפשר על איכות חומר הגלם ממנו מורכב השער, כאשר ההמלצה היא שערים חשמליים עשויים אלומיניום משום שהם קלים יותר מהשערים שעשויים מברזל.
אביזרים נלווים
שערים חשמליים נפתחים על ידי שלט, אבל חשוב לוודא שניתן לעצור או להפעיל את השער גם בפתיחה ידנית (במקרה של תקלה או הפסקת חשמל). כמו כן, יש לוודא שלשער קיימת עינית בטחון האחראית על זיהוי בני אדם ועצמים שנמצאים במסלול של השער. רכישת שער חשמלי היא רכישה לטווח ארוך, ולכן מומלץ לבחור בחכמה ולא להתפשר.
השוואת מחירים - לא כולל מנוע
חשוב לבדוק במהלך השוואת העלויות בין השערים אם מדובר רק בשער הברזל או האלומיניום או שמדובר גם באביזרים הנלווים. לדוגמה: עלותו של שער ברזל חשמלי נקבעת בהתאם למ"ר. אם מדובר בשער הזזה / חד כנף / דו כנף אבל ללא מנוע וללא מרכיבים אחרים, המחיר יכול לנוע בין 600 שקלים ל- 1,800 שקלים. לעומתו נמצא את השער החשמלי העשוי אלומיניום (ללא מנוע וכולי) שמחירו מתחיל מסביבות 1,500 שקלים ויכול לטפס למעלה ב- 1,000 שקלים נוספים.
המחירים של שערי ההרמה מברזל נעים בין 1,000 שקלים לכמעט 2,000 שקלים לעומת שער ההרמה העשוי אלומיניום שעלותו גבוהה יותר ומתחילה מ- 1,500 שקלים ועוברת את מחסום ה- 2,000 שקלים במעט. להזכירכם, מדובר רק בשער עצמו, ללא מנוע או אלמנט נלווה אחר.
עלות מנועים של שערים חשמליים
מנוע לשער הזזה חשמלי יעלה בין 2,300 שקלים ל- 4,100 שקלים ומנוע לשער דו כנף יעלה פחות או יותר אותו הדבר (למרות שמדובר בשני מנועים, אחד לכל כנף כמובן). לעומת זאת, מנוע לשער גלילה חשמלי או לשער הרמה חשמלי יכול להגיע גם עד 6,000 שקלים.
ברור שהעלות אינה זולה, אבל מצד שני, רכישה מחברה העובדת על פי תקנים ומספקת איכות מוצר ואחריות נלוות היא רכישה נבונה ולפעמים עדיף להשקיע קצת יותר כדי להבטיח שהשער החשמלי ילווה את הבית לעוד שנים רבות.
אם נעבור ברפרוף קל על האביזרים הנדרשים לשערים החשמליים נמצא עלויות משתנות: עינית אלקטרונית עולה בסביבות 500 שקלים ועינית אלחוטית תתחיל מהמחיר הזה אבל תעלה כפול או יותר. מנורה שמותאמת לשער החשמלי תעלה בין 200 שקלים ל- 500 שקלים. המחיר של כרטיס הפיקוד משתנה בהתאם לסוגו: חד פאזי מתחיל מ- 750 שקלים, ומעלה עצמו באלפייה לפחות, ואילו כרטיס תלת פאזי מתחיל מאלפייה וממשיך קדימה.
לסיכום, כאשר ניגשים לרכישת שער חשמלי יש לוודא עם המתקין מה בדיוק העסקה כוללת וכמה עולה הכל יחד, כולל התקנה, מנוע, מע"מ ואחריות במקרה של תקלות. בנוסף, מומלץ לברר כמה עולה תיקון שער חשמלי לאחר תום תקופת האחריות.