בניית אקווריום היא לא פחות מיצירת יקום מקביל. מדובר בממלכה של מים שבה אנו מבקשים לשמר באופן מלאכותי את אותו איזון טבעי שקיים בטבע על ידי ציוד מכני, ומשום כך מדובר על משימה לא פשוטה, והסיפור מסתבך עוד יותר כאשר אנחנו מדברים על אקווריום מים מלוחים שבו האיזונים הללו עדינים במיוחד בשל הצורך להקפיד על כמות מליחות מתאימה, טמפרטורה ועוד. משום שכל החלטה בבניית אקווריום מים מלוחים כרוכה בהוצאה כספית מומלץ בשלב הראשון להתייעץ עם איש מקצוע מנוסה שיכול לתת לכם טיפים בנושא.
מה אנחנו רוצים
חשוב להבין איזה אקווריום אנחנו רוצים ומה יגדל בתוכו. יש לקחת בחשבון את גודל האקווריום ועל פי הגודל לתכנן את המבנה ואת עובי הזכוכית, כך שתהיה עמידה. בחלק העליון של האקווריום יש להשאיר פתחים מתאימים שמהם יוחדרו הצינורות השונים אל האקווריום ושמהם תהיה גישה לניקוי ולתחזוקת האקווריום. שימוש בפילטר חיצוני יבש או רטוב דורש בחלקו העליון של האקווריום גם חור ניקוז בחלקו העליון, דבר שיש לבצע על ידי איש מקצוע שיידע לקדוח מבלי לפגוע בזכוכית.
הגודל כן קובע
על החדר שבו יוצב האקווריום להיות מואר במידה מסוימת, אך יש להימנע משמש ישירה שתגרום לצמיחה מואצת של צמחי המים, תגביר את היווצרות הירוקת ותפגע באיזון העדין באקווריום. ככל שהאקווריום יהיה גדול יותר, כך מהערכת הביולוגית שתתקיים בו תהיה יציבה יותר. יתר על כן, באקווריום גדול יהיה קל יותר לבקר ולשלוט על רמת המליחות, החומציות ועוד נוכחות של חומרים אחרים משום שפיזור הרעלים גדול יותר. בשלב הבא נמלא את החצץ.
בניית האקווריום
יש לפזר שכבה של 2-4 ס"מ של חצץ אלמוגים גרוסים, שעליהם תהיה שכבה ראשונה של סלעי בסיס שמעליה נרכיב סלעים ואלמוגים על פי הטעם האישי והתקציב שעומד לרשותנו. בשלב הבא נמלא מים מלוחים שעברו סינון אוסמוזה הפוכה שבה נמלא את האקווריום במים, לאחר מכן נמהל את המלח בדלי מים ולאחר שהתמוסס לחלוטין נשפוך את התמיסה כולה לאקווריום. יש להשתמש ב 675 גרם מלח לכמות של 60 ליטר מים. בסיום נמדוד את הרמה של המליחות במים, כשהרמה המומלצת היא 1.021-1.025 בטמפרטורת מים של של 25°c.