דרך השינון אינה טובה! היא מייגעת ובמידה רבה אף אינה מביאה אתכם לתוצאה הרצויה!
מדוע? ניתן להצביע על שתי סיבות עיקריות לכך:
סיבה ראשונה - תאוריה מורכבת מהמון פרטים קטנים. צריך להפריד בין זיכרון לטווח קצר וזיכרון לטווח ארוך. נכון שאפשר באמצעות שינון ותרגול רבים להצליח ולשפר את הזיכרון לטווח קצר ואולי לעבור תאוריה אבל יש להבין כי לטווח ארוך לא תצליחו לזכור את מה שלמדתם. הכל יישכח בשניה שתצאו ממבחן התאוריה לאור העולם, אני יודעת שעכשיו תשאלו: ולמה זה רע??? הרי סבבה, העיקר שעברנו... ובכן לא תאמינו אבל זה בכלל לא העיקר שעברתם תאוריה. אתם אמורים להשתמש במה שלמדתם על הכביש כאשר תהיו נהגים.
כשמדובר בסכנת חיים זה בכלל לא צחוק... כולנו זוכרים שלמדנו למבחן תאוריה והיה עלינו לזכור: גורמים, מהלכים, תוצאות והשלכות - ואת כל זה למדנו בעל פה ושיננו כמו תוכי... ומה קרה אחרי שיצאנו מהמבחן? שכחנו מיד את כל מה שלמדנו ! כאילו אף פעם הנתונים האלה לא היו אצלנו בראש! את זה אסור שזה יקרה לגבי מבחן תאוריה! מבחן התיאוריה הוא אומנם נשמע תאורטי אבל יהיה עליכם ליישם את מה שתלמדו באופן מעשי!!! לכן צריך לבחור בשיטה שתסייע לכם לזכור את מה שלמדתם ולא רק לצורך מבחן תאוריה בלבד!!
סיבה שניה - הסיכויים שתקבלו שאלות במבחן שלא הכרתם הינן גדולות במיוחד שכן המערכת בוחרת באופן אקראי 30 שאלות מתוך 1800 ולכן מן הסתם בכל פעם מדובר בשאלות שונות.
אז מה הסיכוי לקבל במבחן תאוריה את השאלות שתירגלתם קודם בבית?מדובר על אחוזים קטנים במיוחד, לכן לא כדאי להמר על טכניקת לימוד של שינון ותרגול - עשו טובה לעצמכם ובחרו טכניקה אחרת.
אז מה כן?
קיימות שתי טכניקות שיכולות לסייע לכם לעבור מבחן תאוריה וקיימות באתר לילך תיאוריה.
האחת - מכוונת אתכם ללמוד את החומר לקראת תאוריה לפי חלוקה לנושאים קצרים וממוקדים מאוד.
כאשר לומדים בנושא שהינו ממוקד ומתמקדים ובו ומיד מתרגלים את כל השאלות במאגר באותו נושא - הדבר משפר את הזיכרון גם לטווח קצר וגם לטווח ארוך. הסיכויים שלכם להצליח גדלים כאשר אתם לומדים בדרך זו של התמקדות בכל פעם בנושא קצר וממוקד.
השנייה - רעיון אומנם פשוט אבל חכם: זו שיטת הרמזים!!! להתחיל מייד בתרגול מבחנים כמו שאתם אוהבים אבל בכל שאלה בתוך מבחן תאוריה לפני שעונים יש לעצור רגע ולקחת רמז. ברמז הראשון תגיעו לחומר הלימוד באותו נושא שבו עוסקת השאלה ואם תלחצו על רמז מדויק - תגיעו לפיסקה המדויקת שבה נמצאת התשובה.
הפטנט הוא לקרוא את כל הפסקה, לאתר את התשובה הנכונה ורק אז לחזור לשאלה ולענות עליה מתוך ידיעה ולא מתוך ניחוש סתם כך.
השימוש בשתי הטכניקות שפורטו לעיל הוא למעשה זה שיביא אתכם להצלחה במבחן תאוריה. אתם מוזמנים להיכנס לאתר לילך תיאוריה ולקרוא את מה שכתבו אנשים אחרים מניסיונם על לימוד תאוריה בשיטה זו. אתם תראו שזה עובד ואפילו בפעם הראשונה!