א. .מהו טופס ירוק - המסע לרישיון הנהיגה הנכסף מתחיל בטופס הירוק שאפשר להוציא בחנויות צילום (אופטיקה) המורשות על ידי משרד הרישוי לכך (לא בכל חנות צילום יש אפשרות כזאת, לכן כדאי לברר קודם היכן).
רשימת חנויות הצילום המורשות לכך נמצאת באתר משרד התחבורה או באתר מרכזי בחינת תיאוריה וכל אחד יוכל לעיין בה ולמצוא את חנות הצילום הקרובה לביתו.
הטופס הירוק הוא הטופס שבו כל השלבים של תהליך לימוד הנהיגה מרוכזים, החל מהבדיקות הרפואיות, מבחן תאוריה וטסט. בטופס מופיעה תמונה שלכם. לידיעתכם, כאשר תגיעו לאופטיקה יצלמו אתכם לטופס הירוק במקום והתמונה שתופיע על הטופס הירוק תופיע בהמשך גם על רישיון הנהיגה... לכן אל לכם לזלזל!
ב. בדיקות - בטופס הירוק יש למלא שאלון בריאות ולהחתים את רופא המשפחה שלכם על מצבכם הבריאותי. הבדיקה הרפואית באה לבדוק אם מצבו הנפשי והגופני של מבקש רישיון הנהיגה מאפשר לו לנהוג. הבדיקה תתבצע על-ידי הרופא המטפל במבקש דרך קבע שלוש שנים לפחות. על הרופא לפרט את ממצאי הבדיקה שערך על גבי הטופס הירוק
בנוסף, המבקש לקבל רישיון נהיגה חייב לעבור בדיקת ראייה אצל רופא עיניים או אופטומטריסט מורשה מטעם משרד הרישוי. בדיקת כושר הראייה תיעשה באמצעות מכשיר שאושר לשם כך על-ידי משרד הבריאות.
את בדיקת הראייה עדיף לעשות במקום בו מוציאים את הטופס הירוק, אבל אפשר גם בכל אופטיקה אחרת שנותנת את השירות הנ"ל (לא בכל אופטיקה יש את המכשיר המתאים). הבדיקה עצמה אורכת כרבע שעה בערך.
ג. תיאוריה- משרד התחבורה מבצע מבחני תיאוריה באמצעות מפעילים פרטיים במרכזי בחינה. ניתן למצוא פרטים על מיקום מרכזי הבחינה ושעות הפתיחה באינטרנט באתר מרכזי בחינת תיאוריה.כמו כן יתר הפרטים מופיע באתר לילך תאוריה
ניתן לשלם בטלפון בכרטיס אשראי או במזומן במרכז הבחינה. באתר האינטרנט ניתן להזמין תור ולשלם מראש, כאשר תוקף מבחן תאוריה הוא לשנתיים.
על מנת לעבור תיאוריה, יש לענות נכון על 26 שאלות לפחות. חמש שגיאות ומעלה יזכו בציון נכשל! מכאן שכדי לעבור את הבחינה יש לקבל בה ציון של 86.6% ומעלה, וזה לא מעט!
ליקויי למידה שבידיהם אישור כי אובחנו כליקויי קשב וריכוז יוכלו להיבחן תיאוריה בעל פה.
ד. טסט - לאחר שהתלמיד עבר בהצלחה תיאוריה הוא רשאי וזכאי לגשת לטסט.
הלימוד המעשי לקראת הטסט נעשה בהדרכה אישית צמודה של מורה נהיגה מוסמך.
המינימום הנדרש לרישיון מדרגה B, הוא 28 שיעורים.
ה.. קבלת היתר נהיגה בליווי למשך חצי שנה - תלמיד נהיגה שטרם מלאו לו 24 שנה ועבר בהצלחה מבחן לרישיון נהיגה מדרגה B או C1 (הכולל תיאוריה וטסט) יקבל היתר לנהיגה בליווי למשך חצי שנה.
בתקופה זו ינהג הנהג החדש-צעיר עם מלווה במשך 50 שעות לפחות, בהן 20 שעות בדרך עירונית, 15 שעות בדרך שאינה עירונית ו-15 שעות בלילה בין השעות 21:00 ל-06:00.
בשלושת החודשים האחרונים תהיה חובת הליווי רק בשעות הלילה.
לאחר השלמת תכנית הליווי יגישו הנהג החדש-צעיר ומלווהו לרשות הרישוי הצהרה על כך בכתב על-פי נוסח שקבעה הרשות. נוסח ההצהרה יינתן על ידי הרשות לנהג חדש יחד עם היתר הנהיגה.
ו. קבלת הרישיון "נהג חדש" - לאחר שהסתיימה תכנית הליווי בהצלחה, מקבל הנהג החדש הצעיר רישיון "נהג חדש" לתקופה בת שנה וחצי נוספות.
אם מדובר בנהג שקיבל לראשונה רישיון נהיגה וגילו מעל ל-24 הוא יוגדר כ"נהג חדש" למשך שנתיים ותוקפו של רישיון הנהיגה שיקבל יהיה לשנתיים.
בתקופת "נהג חדש" נמצא הנהג בתקופת ניסיון: אם יורשע נהג חדש בעבירת תנועה חמורה לא יחודש רישיונו והוא ייאלץ לעבור שוב בחינות כדי לחדשו, וגם אז יהיה זה רק לתקופת ניסיון נוספת בת שנתיים בה ימשיך להיחשב "נהג חדש".
ז. קבלת רישיון קבוע - באם חלפו שנתיים מקבלת הרישיון לנהג חדש ללא הרשעה בעבירת תנועה חמורה, יקבל הנהג רישיון קבוע ל-5 שנים.
לאחר 5 שנות ותק כנהג, יוזמן הנהג לקורס רענון של כללי הנהיגה וההתנהגות בדרך, שעורכת רשות הרישוי.
אחר קורס הרענון יחודש רישיון הנהיגה ל-10 שנים עד גיל 60 לנהגים מקצועיים או גיל 70 לאחרים.
לאחר מכן יחודש הרישיון לפרקי זמן קצרים יותר.
כדי להירשם עכשיו ולעבור תיאוריה בקלות יש להיכנסאתר לילך תאוריה