במאמר זה ניתן כמה טיפים שיעזרו לכם לתכנן כראוי איך להזמין שף פרטי ליאכטה.
טיפ 1 - בידקו את מזג האוויר
לפני שמזמינים את שירותיו של שף פרטי לבישול ביאכטה, מומלץ קודם לכן לבדוק מה צפוי במזג האוויר לאותו יום הפלגה. שכן, יכול מאוד להיות ים סוער, גשם, רוחות, גלים, או אחד מהם. לפעמים דווקא אנו מעוניינים שהים יהיה גלי אך אם מזמינים שף פרטי ליאכטה מומלץ לבחור ביום שבו הים יחסית רגוע.
טיפ 2 - תנאים לוגיסטיים ביאכטה
כדאי לבדוק עם בעלי היאכטה, האם יש מטבחון ביאכטה. אם כן, מה הוא כולל? גז? תנור? כריים חשמליות? מקרר? מקפיא? גודל שטח עבודה? כדאי לברר את כול הפרטים האלו כדי שהשף המבשל יתכונן כראוי לארוחה וידע להתארגן לוגיסטית בצורה אחראית.
טיפ 3 - כמות משתתפים ביחס לסוג היאכטה
לכול יאכטה כמות מוגבלת של מספר משתתפים ובהזמנת שף פרטי, הציוד אותו מביא השף שוקל עד כ 5 משתתפים נוספים בממוצע. (כוסות, צלחות, כלי הגשה, חומרי גלם, מלצר או שניים).
טיפ 4 - תפריט
את התפריט ניתן להתאים לארוחות רומנטיות, ימי הולדת, מסיבות הפתעה ותפריטי טעימות.
טיפ 5 - מחירים
כדאי ומומלץ להגדיר תקציב ראשי הן לארוחת השף וכמו גם ליאכטה כי יש יאכטות שמשכירים ב3000 ש"ח ויש יאכטות שעלות ההשכרה שלהם היא 40000 ש"ח. כדאי לבדוק מה אנו צריכים באמת שיהיה ביאכטה כדי לדעת האם הכיוון התקציבי שהוגדריענה על הצרכים שהוגדו.