"אילו רק יכולתי לדעת אם הוא דובר אמת..." בוודאי יצא לכם לומר את המשפט הזה לפחות פעם-פעמיים בחייכם ותנו לנו להפתיע אתכם – אתם גם יכולים. אין כל צורך להמשיך לתהות האם האדם שמולכם אומר לכם את האמת או לא כשאפשר פשוט לבדוק זאת.
מכשיר הפוליגרף נחשב למכשיר וותיק (אם נהיה מדויקים, המכשיר הומצא עוד בשנות העשרים של המאה העשרים). ככול שהשנים עברו המכשיר הפך ליותר ויותר מדויק ובשל כך גם ליותר אמין. אמינותו של המכשיר נעה במקרים הגרועים ביותר בכ- 70% ואילו במקרים הטובים ביותר התוצאות יכולות להגיע לרמת אמינות של כ- 95%.
בדיקות פוליגרף – מה בנוגע להיבט הפלילי?
בדיקת פוליגרף, למרות היותה בדיקה אמינה בעיני רבים ובצדק, עדיין איננה נחשבת לקבילה מבחינה משפטית ומהי הכוונה? החוק בישראל קבע שאין בדיקת פוליגרף הינה אמינה (לעומת מדינות רבות אחרות, לדוגמא, באירופה, אשר בדיקה נחשבת לאמינה וקבילה מבחינה משפטית)
עם זאת, ישנם מצבים בהם בדיקת הפוליגרף כן נחשבת לקבילה מבחינת הדין האזרחי ומצבים אלו הם כאשר מתמלאים שני תנאים מרכזיים: כאשר תוצאות הפוליגרף שהתקבלו הן חד משמעותיות וכמובן ששני הצדדים הסכימו באופן מפורש וכן, הסכימו על כך מראש שתתבצע בדיקה של מכונת אמת. על פי תנאים המצוינים לעיל, יהיה רשאי בית המשפט לקבל את התוצאות ולהשתמש בתוצאות בדיקת מכונת האמת כראייה משפטית לכל דבר.