הרעיון המרכזי הוא לעזור לנו לפנות את האשפה בדרך המהירה והנקיה ביותר, נטולת מאמץ, ובלי לפגוע בנוף או בסביבה. מערכות שינוע פנאומטי אלו הן שילוב מנצח.
מדוע?
מי מאיתנו אינו מכיר את שקיות הזבל המתמלאות אצלנו בבית, לרוב במטבח, ואת כיתות הרגלים לעבר חדרי הפחים, שלרוב מדיפים ריחות רעים ועלולים לאחר תיקנים בקיץ, מכרסמים בחורף, וחתולי רחוב במשך כך ימות השנה? ועוד לא דיברנו על שקיות אשפה ניגרות, המשאירות שובל דוחה למראה ומצחין לאורך חדר המדרגות או בתוך המעלית. ומה עם משאיות הזבל המרעישות באישון לילה או מאטות את התנועה בשעות הבוקר העמוסות? עובדי הזבל שמרעישים, וטרם ציינו כי כל משאית אשפה, לרבות הנהג ועובדי הזבל המרוקנים לתוכה את האשפה (ולעולם לא מחזירים את פחי הצפרדע למקומם...), כרוכים בעלויות של שכר ותחזוקה שוטפת של המשאיות עצמן.פינוי פסולת פנאומטי מטרתו להחליף את כל הסצנאריו הזה: פיר שמקשר בין כל קומות בניין המגורים מיועד להשלכת שקיות האשפה הביתיות. כל השקיות מתרכזות במרתף, ומשם הן משאבות באמצעות ואקום לעבר המשך טיפול, הטמנה באדמה או מחזור.
והתוצאה?
אין צורך במשאיות זבל שעלות התחזוקה שלהן גבוהה, שהן דורשות נהג וצוות עובדים, ושהן לכשעצמן מזהמות את הסביבה. אין ריחות רעים המלווים לפינוי האשפה. האשפה מסולקת מייד מהבית ומשאירה את הבית שלכם , את חדר המדרגות ואת המעלית נקיים ונעימים לשימוש. א צורך בחדרי פחים. העדרם משדרג עבורנו את איכות החיים כיון שתיקנים, מכרסמים וחתולים משוטטים לא יהיה בבחינת אורחים לא קרואים אם אנו לא מספקים עבורם מקורות מזון. והסביבה? נקיה וירוקה. האשפה המרוכזת מוטמנת באדמה הרחק ממקום מגורים, בתוך האדמה, כאשר לפני כן היא מוינה ומה שניתן היה למחזר- הועבר למטרה זו. האם יכולה להיות דרך לפינוי אשפה מוצלחת יותר?