לצורך שמירה על דקים יש להקפיד על תחזוקה נכונה שלהם. האופן בו מתחזקים דקים מובא לפניכם.
פעולות של תחזוקת דק:
הפעולות המקובלת לצורך תחזוקת דק כוללות בין השאר את הניקוי שלו אחת לתקופה. למרות שהדק מוצב בחוץ, יש לנקות אותו ולהקפיד על כך ובהתאם נמנעת הצטברות של מזיקים על גבי הדק. פעולה נוספת שחשוב מאד להקפיד עליה הינה מריחת הדק בחומרים כגון שמן דק, חומרים שדוחים נוזלים ומגנים על הדק וכן חומרים שדוחים חרקים וכדומה שעשויים לפגוע בדק על ידי נוכחותם. אחת לתקופה, יש לערוך פעולות של איטום חריצים וחורים בדק. הסיבה כמובן מובנת מאליה.
פעולות מאסיביות לצורך תחזוקת הדק:
לעיתים הפגיעה בדק הינה חמורה והנזק הקל עשוי להצטבר ולהפוך לגדול. במצבים אלו נדרשות פעולות תחזוקה מאסיביות יותר. למשל, החלפה של קורות עץ שנפגעו יתר על המידה, חיזוק של הקורות ומשטח ההכנה מחדש ושימוש במכונות מיוחדות המיועדות לצורך שימור ותחזוקה של דק. אלו הן פעולות שיש לבצע אך ורק במקרים בהם הדק ניזוק במצב שאינו בר תיקון באמצעות מריחת החומרים המתאימים ואיטום הסדקים.
התאמת התחזוקה לסוג הדק:
חשוב שתקפידו להתאים בין האופן בו אתם בוחרים לתחזק את הדק שלכם לבין הפעולות המבוצעות. גם כאשר בוחרים למרוח שמן יש חשיבות להתאמת סוג השמן לסוג הדק, אם מדובר בדק מעץ אורן או מאיפאה. את פעולות התחזוקה חשוב לקיים באופן סדיר על מנת לאפשר לכם ליהנות מהדק למשך שנים ארוכות ובלי לחוש בנזקים המצטברים.