ואכן, ישנם מספר סיכונים בניתוח להסרת משקפיים בלייזר שכזה, ומומלץ להכיר אותם. הנה מספר סיבוכים וסיכונים אפשריים:
הסיכונים בהסרת משקפיים בלייזר
חלון טיפולי לא איכותי – בחלק מן השיטות מבצעים חיתוך של שכבת האפיתל העליונה של הקרנית. אם החיתוך אינו מדויק, אין אפשרות לבצע את הניתוח. יש להחזיר את השכבה למקומה, ולחזור על הניתוח כעבור מספר חודשים.
תזוזה של החלון הטיפול – לאחר הניתוח, נגיעה לא מכוונת בעין עלולה להזיז את החלון הטיפולי. ניתן לתקן את הבעיה בקלות – אם מטפלים בה באופן מיידי. זיהום – זהו הסיבוך הבסיסי ביותר, הקיים בכל ניתוח. אולם בזכות השימוש בסטריליזציה, והטיפול באנטיביוטיקה רחבת טווח לאחר הניתוח, זהו סיבוך נדיר מאד בימינו.
DLK – דלקת שמופיעה בעיקר לאחר ניתוחים להסרת משקפים בשיטת LASIK. אבחון מהיר וטיפול מיידי ימנעו נזק לחלוטין.
חוסר דיוק – במקרים מסוימים, הניתוח אינו מדייק באופן מלא, ונותר קוצר ראייה כלשהו גם לאחריו. ככל שמתפתחות השיטות להסרת משקפיים בלייזר, דבר זה נעשה נדיר יותר ויותר. היחלשות של הקרנית – גם זהו סיבוך אשר נעשה פחות ופחות נפוץ ככל שהידע המקצועי מתפתח.
היחלשות של הקרנית - בעקבות הניתוח עלולה לגרום לירידה חוזרת בראייה. בעזרת אבחון מתאים, ניתן לעצור את היחלשות הקרנית בטיפול מותאם.
עכירות – תופעה אשר מתרחשת לאחר ניתוחים בשיטות השיוף השונות. העכירות פוגעת בראיה, ולעיתים עלולה לגרום להידרדרות ממשית בראיה, עד לחזרה למספר המקורי של המשקפים. תופעה זו נדירה מאד אצל אנשים בעלי מספר נמוך במשקפים (מתחת ל-5), ונפוצה יותר אצל אנשים בעלי מספר גבוה.
חשוב לבחור במקום טוב להסרת משקפיים ולהקטין את הסיכויים לכישלון בניתוח