היסטוריית הפאבים בחיפה:
עד לפני שנים ספורות בלבד, הייתה חיפה ידועה כ"עיר הפועלים" עיר שקמים בה מוקדם וגם הולכים לישון בה מוקדם... סצינת הפאבים הייתה מצומצמת וקטנה יחסית, וכללה מספר מוסדות ותיקים (ואיכותיים!) דוגמת מעיין הבירה, העוגן והאליס- בעיקר בעיר התחתית. הפאבים בחיפה התאפיינו באוירה של יורדי-ים, עם תפריטי אוכל הכוללים מגוון מנות דגים, ולחילופין אוירה מזרח אירופאית הכוללת מאכלים מסורתיים ושמנוניים. עם השנים חיפה התפתחה וגדלה, ויחד איתה גם היצע הפאבים התרחב. על רכס הכרמל נפתחו פאבים אופנתיים (רובם על "ציר מוריה") שהציעו אוירה צעירה ותוססת, ותפריטי אוכל הכוללים את מיטב המזון המהיר: בעיקר צ'יפס, שניצלונים, ופיצות.
הפאבים החדשים התאפיינו בחשיכה, מוזיקה רועשת ותור של אנשים הממתינים על המדרכה שיתפנה מקום... לצידם של אלו נפתחו גם פאבים קטנים יותר, שהתאפיינו בלקוחות קבועים וברמן שיודע בדיוק מה כל אחד שותה. סצינת הפאבים החלופית מתרחשת בנווה שאנן, שכונה פסטורלית הממוקמת בקרבת הטכניון, ומטבע הדברים מאכלסת סטודנטים לצד משפחות צעירות וותיקות. השילוב הזה בין האוכלוסיות הוליד מספר פאבים יחודיים המספקים אלטרנטיבה לאוירה הרועשת ולעיתים מסיבתית של הפאבים בכרמל, כמו גם אוירה צעירה וחתרנית בשונה מהמוסדות הותיקים בעיר התחתית. בנווה שאנן ניתן למצוא פאבים שכונתיים וביתיים לצד פאבים גדולים והומים, כאשר הן השכונתיים והן ההומים מתאפיינים בקצב רגוע ואוירה נינוחה, או אם תרצו - שאנן...
בשנים האחרונות נכנסו למשחק פאבים "מחתרתיים" יותר, באוירה תל-אביבית, ויש שיגידו אף ברלינאית. הפאבים הללו ממוקמים בחללים אלטרנטיביים (בעיקר בעיר התחתית) ומציעים לרוב שילוב בין תערוכות אומנות/הופעות חיות/במות פתוחות לבין אלכוהול ואוירה צעירה.
אז.. נכון, חיפה היא לא תל-אביב, אבל בשנים האחרונות יש בה היצע מכובד בהחלט של פאבים, לכל טעם ולכל גיל.