אסטמה של העור
כולנו יודעים שאסטמה זוהי מחלה כרונית אשר מאופיינת בהתקפים של קוצר נשימה, אם כן מהיכן נוצר הביטוי אסטמה של העור ומה משמעותו? הרי לא ייתכן שלעור גופנו יהיה קוצר נשימה והתקפי שיעול כרוניים.
דלקת עור אטופית זהו שמה הרפואי, זהו מצב בו הגוף תוקף את עצמו, וברוב המקרים המחלה מופיעה אצל ילדים, ובמקרים מסוימים היא ממשיכה לגיל הבגרות כמחלה כרונית, הדלקת עלולה להיות חמורה על ידי ליווי אלרגיה, כמו למשל נזלת או תופעות נוספות.
הוכח שילדים להורים עם עבר אסמטי או בעיות נשימה יש סיכוי להיחשף לדלקת עור אטופית וכך יש יחס לגורם הגנטי.
תופעות הלוואי של המחלה באות לידי ביטוי ביובש בעור, גירוי וגירוד בעור, וכתוצאה מכך גם פצעים בעור אשר נוצרים על ידי הגירודים, והאזורים אשר על פי רוב נחשפים למחלה הם הפנים, פנים הברכיים והזרועות, ירכיים וגב, והמחלה אינה מדבקת על פי רוב, ואף אינה מסוכנת, אלא רק מפריעה לשגרת החיים ויוצרת מצב מעיק, מציק ולא נעים.
אסטמה של העור ברפואה הסינית
השם המקצועי של המחלה הוא אטופיק דרמטיטיס ואנו יודעים שהרפואה הסינית מציגה לנו טיפולים אפקטיביים ביותר ל מנת להתמודד עם המחלה ותסמיניה.
ברפואה הסינית אנו ראשית מחפשים את המקור להופעת אטופיק דרמטיטיס וזאת על ידי זיהוי של המאפיינים הדומיננטיים לנגעים, ונטיותיו הפיזיות והנפשיות של המטופל, כשהאבחון מוביל למקור יצירת חום רב מידי, לחות מזוהמת, או יובש.
הטיפול יכלול שימוש בצמחי מרפא להפחתת הגירוד ולצורך זירוז ואפקטיביות הטיפול ניתן לבצע גם דיקור סיני כאשר אמנם הטיפול אורך זמן והתוצאות מופיעות לאחר סדרת טיפולים אך ברפואה סינית אנו יודעים בהתמודדות עם מחלה זו היא אפקטיבית באחוזים גבוהים מאוד.
צמחי המרפא הסינים מהווים א עיקר הטיפול נגד הופעת אטופיק דרמטיטיס כאשר הם מגיעים בתמיסה מרוכזת וניתנים לשימוש בכל גיל, והצמחים מותאמים לכל מקור של התופעה, למשל אם התופעה מקורה בחום רב מידי, נעזרים בצמחי מרפא מקררים ואנטי זיהומיים כמו יערה יפנית או פוסיטיה, אם מקור התופעה היא לחות זיהומית השימוש הוא בצמחי מרפא מייבשי לחות כמו קאפילאריס, וכדומה.
דלקת עור אטופית אצל מטפל סיני
כאשר אנו פונים לטיפול סיני חשוב שנדע להתאים עם המטפל תזונה נכונה לבעיה הרפואית ונשנה את הרגלי האכילה שלנו, למשל במקרה של דלקת עור אטופית רצוי להימנע ממאכלים מתובלים מידי, מטוגנים, פירות ים, בשר בקר, קפה, גבינות מפרות, מתוקים, פירות טרופיים, אלכוהול, מזונות מעובדים או בעלי חומרים משמרים.
יש להתאים עם המטפל את התפריט הנכון עבור ההתמודדות.