העיסוק בספורט הוא כבר מזמן לא טרנד ויותר ויותר אנשים סביבנו עוסקים בספורט, אם באופן פרטי כמו ריצה, רכיבה על אופניים וכדומה, ואם בהצטרפות למועדון ספורט כלשהו כמו חדר כושר, קבוצת רכיבה על אופניים, קבוצת ריצה ועוד. עקב כמות המתאמנים בשנים האחרונות עלתה גם כמובן בהתאם הכמות של פציעות ספורט וזאת בעיקר בגלל שרבים מהמתאמנים לא יודעים להתאים לעצמם וליכולותיהם את האימון הדרוש להם וגורמים לעצמם נזק שלעיתים הוא נזק בלתי הפיך לתיקון
פציעות כתוצאה מחבלה
כפי שציינו ישנן פציעות ספורט רבות המגיעות כתוצאה מאימון לא נכון וממאמץ יתר של השרירים בגוף מה שגורם להתמתחות שלהם ולעיתים אף לקרע שלהם, ולעיתים לדלקות שונות כדוגמת דלקת במרפק. סוג נוסף של פציעות ספורט הוא הסוג של הפציעות הפיזיות כדוגמת משחקי כדורגל בהם לעיתים קרובות יחסית ישנם נפגעים כתוצאה מחבלה או בהתנגשות וכדומה, פציעות ספורט שלעיתים נגמרים בכך שהשחקן נאלץ לפרוש מהתחום ולא לשחק יותר באפן מסודר.
מניעה
חלק גדול מאותן פציעות ספורט יכול להימנע על ידי שמירה על מספר כללים וזהירות יתר. הכלל החשוב ביותר הוא לא להעמיס עומס יתר על השרירים והגידים ויש לבנות אותם לאט לאט תוך הוספת עומסים באופן הדרגתי והתאמת סוג הספורט. בנוסף, חובה לעשות אימוני שיווי משקל בכדי לשמור על הגוף מנזקים, וכלל נוסף הוא לדעת מתי לעצור – ספורטאים רבים עוברים את קצה גבול היכולת ובאותו הרגע מרגישים שהצליחו לשבור את השיא של עצמם מה שממלא אותם תחושת אושר, אך לאחר מספר ימים הם מרגישים כאבים – מה שעלול לגרום להם נזק בלתי הפיך בשלב מאוחר יותר. חשוב לזכור שגם לגוף שלנו יש צרכים ויש כושר עמידה אך עד גבול כלשהו.