לעתים אנו מגלים כי אנו צריכים להתקין בפינו שתלים דנטליים. מתי קורה הדבר, ומהם למעשה שתלים כאלו? על כך במאמר שלפניכם.
מהם שתלים דנטליים
שתלים דנטליים הם למעשה מעין ברגים קטנים, המיוצרים על ידי חברות ציוד דנטלי מובחרות, בארץ ובחוץ לארץ. הם עשויים מחומר בשם טיטניום, שהגוף אינו דוחה אותו. אם השם של החומר הזה נשמע לכם מוכר, זה משום שישנם עוד רכיבים עשויים טיטניום, ששותלים בגוף במקרה הצורך, כמו ברגים בברכיים למשל. שתלים דנטליים מוחדרים על ידי מכונה מיוחדת לחניכיים, ומשמשים כבסיס, שעליו מרכיב הרופא את השן מלאכותית, במקום זו שחסרה או שנעקרה.
צורך בשתלים
יש צורך לבצע החדרת שתלים דנטליים, בכמה מצבים, ובעיקר כשחסרות שיניים. במילים אחרות, אם עקרו לכן שיניים, או שחסרות לכם שיניים בפה, הרופא ימליץ לכם לבצע השתלת שיניים. מי שמבצע את ההשתלה הוא רופא שיניים מומחה. רופא כזה עבר הכשרה מיוחדת לביצוע השתלת שתלים דנטליים. הוא משתמש במכונה מיוחדת, המחדירה את השתל במהירות רבה לתוך החניכיים. כמובן שהפציינט מורדם לפני כן בהרדמה מקומית, כך שלכל החוששים- השתלת שיניים אינה כרוכה בכאבים כלל. זוהי גם פרוצדורה מהירה יחסית, ורופא שיניים מיומן יוכל לבצע אותה בתוך עד חצי שעה, או אפילו פחות.
הרכבת שיניים מלאכותיות
שימו לב, כי הרופא לא ירכיב לכם שיניים מלאכותיות (כלומר מבנה וכתר) מיד לאחר ביצוע ההשתלה. אחרי החדרה של שתלים דנטליים צריך לחכות כמה חודשים, כדי לוודא שהשתל ניקלט ללא בעיות. רק לאחר שמוודאים שזהו אכן המצב, יוכל הרופא להמשיך ולהרכיב את השן המלאכותית על גבי השתל הדנטלי.
מחירי שתלים דנטליים
ישנם מחירים שונים לשתלים דנטליים. ישנם שתלים מתוצרת הארץ, וישנם כאלו מתוצרת חוץ. התייעצו עם רופא השיניים שלכם, באיזה שתל כדאי לבחור. שתלים מתוצרת הארץ הם באיכות טובה מאוד, ואם הרופא ממליץ לכם על שימוש בשתל כחול לבן, אין לכם מה לחשוש. העדיפו שתלים דנטליים שניצבר בהם ניסיון קליני, על פני שתלים חדשים, שעדיין לא בוצעו באמצעותם השתלות שיניים רבות.