יש עוגות חתונה סטנדרטיות. כאלו אפשר למצוא כמעט בכל בית מאפה וקונדיטוריה שכונתית. בעצם, כל אחד מאיתנו יכול לאפות עוגות חתונה כאלו. הרי לא צריך הרבה, סוכר, ביצים, קמח, קצת קרם, והופ, שלל רב של עוגות חתונה עומדות לרשותנו.
ויש עוגות חתונה בסגנון אחר. עוגות חתונה שיש בהן אולי אפילו משהו חריג ביחס לעוגות חתונה אחרות. כאלו הן עוגות חתונה צרפתיות.
עוגות חתונה צרפתיות – "קרוקמבוש"
ראשית, שמה של העוגה. למי שלא מבין צרפתית, הרי הפירוש: שמה של העוגה נגזר מצירוף בין שתי מילים, החלק הראשון croquant אשר משמעו "פריך" או "קרנצ'י" וחלקו השני של השם מהמילה bouche אשר משמעו "בעבור הפה". והמשמעות? פריך בפה.
אז מה הן בעצם עוגות חתונה קרוקמבוש?
בדרך כלל עוגות חתונה צרפתיות בנויות בצורה של חרוט גבוהה אשר אותו ממלאים בקרם ומצפים בסוכר מקורמל. כדי שכל המבנה החרוטי המפואר לא יקרוס ברגע האמת, יוצרים את העוגה מסיב לחרוט מתכת אשר מעליו מורחים מעט שמן כדי למנוע הדבקות של שאר מרכיבי העוגה אל החרוט. ואז, לאחר שמסיימים עם עבודת ההכנה והסוכר התקשה, אפשר בזהירות להוציא את חרוט המתכת שעזר לנו לייצב את עוגות חתונה הקרוקמבוש שלנו.
עיצוב העוגות
ישנם סיגנונות עיצוב רבים של עוגות חתונה הצרפתיות ובחלקן נעשה שימוש בפרחים מפוסלים ממרציפן או סוקר. בעוגת קרוקמבוש קלאסית לחתונות מקובל מאד לעטר את המגדל שעשוי פחזניות בשערות של סוכר קרמל. בשנים האחרונות כחלק מאופנות עיצוב חדשות שכבשו כבר מזמן גם את המטבחים המובילים בעולם; חלק מהמעצבים של עוגות חתונה קרוקמבוש, מוסיפים גם עוגיות מקרון לעוגה הקלאסית כדי להוסיף מראה עיצובי חדש וייחודי לעוגה.
איך נדע איזה גודל עוגה להזמין?
הגודל של עוגות חתונה הצרפתיות נקבע לפי מספר הפחזניות והאורחים. כאשר החישוב הוא 2-3 פחזניות לאורח.
בתיאבון.