כולנו מכירים את המקררים הסטנדרטיים – בבית אלו מקררים בעלי נפח קטן יחסית המסודרים עם מדפים ותאים שאמורים להיות נוחים לאחסון מגוון מוצרים וסוגי מזונות, בתעשייה כגון בתי קפה, חנויות מכולת וכדומה מקררים עומדים לתצוגה, מקררים פתוחים או מקררים שוכבים הקרויים גם מקררי אמבטיה, אך ישנה עוד אופצייה לקרור, אופצייה ייחודית לתעשיית המזון והיא חדר קרור. חדר קרור בשונה לדוגמה מאשר מקרר פתוח פותח את אופציות האחסון מבחינת כמויות ובעל נוחות גישה לכל מוצר שנמצא בו.
מהו חדר קרור
חדר קרור שלא כמו מקרר פתוח או מקרר עומד הוא חדר אשר כל כולו מיועד לקירור בטמפרטורה מסויימת. חדר כזה נבנה על ידי אנשי מקצוע והוא בעל הבידוד המתאים כדי לשמור על הטמפרטורה, ובנוסף מערכת הקירור יודעת להתמודד עם פתיחה וסגירה שלו פעמים רבות בלי שהמוצרים ייפגעו או לא ישמרו על הטמפרטורה הרצויה. בנוסף, חדר קרור הוא גם בעל סגירה הרמטית ובעל מערכת לפליטת חום אשר מסייעת למערכת הקרור לשמור על הטמפרטורה שרצויה בחדר.
יתרונות
כפי שציינו היתרון הראשון של חדר קרור הוא המקום הרב בו ניתן לאחסן מוצרים. בעל העסק יכול להרשות לעצמו לקנות סחורה בכמויות גדולות יותר שתישמר לו זמן רב מה שיוזיל לו את העלויות פר מוצר, בנוסף, חדר קרור הוא בעל מדפים ייעודיים אשר ניתן לסדר בהם את הסחורה כך שתהיה גישה לכל מוצר בקלות בלי הצורך בכל פעם להוציא את המוצרים שלפניו כמו מקרר פתוח או מקרר סגור שדוחסים בו ציוד רב וכשרוצים להגיע למה שמאחורה צריך לעבוד קשה. חדר קרור אם כן הוא חדר אופטימלי לעסקים שמחזיקים אצלם מזון בכמויות גדולות.