באם יש מרכיב שיכול להבדיל בין אירוע איכותי לשגרתי, יהיה זה הפן הקולינרי שלו. במידה לא מבוטלת, זהו אחד השלבים בהם מושקעת המחשבה הרבה ביותר מצד המארגנים, ובצדק גמור. זו בדיוק הרגע להבין מדוע האוכל תופס תפקיד מרכזי כל כך באירועים, ואיך ניתן להגדיל את הסיכויים לבחירה מושכלת שלו ושל חברה המציעה קייטרינג לאירועים.
כך מקבל האוכל את קדמת הבמה
חשבו על האירועים האחרונים שהייתם בהם בשנה האחרונה: האם ההתרשמות שלכם מהם לא הייתה קשורה, במידה ניכרת, לאיכותן של המנות שהוגשו לכם, ולאופן ההגשה שלהן? באם התשובה שלכם לכך חיובית, אתם ממש לא לבד. המציאות מראה שהציפיות של האורחים לקראת אירוע מסוים גדולות בכל קנה מידה. הם מעניקים מתנה מכובדת, בגובה של כמה מאות שקלים, ומצפים תמורתה לקבל חוויה מלאה. אחרי הכול, אין זה מקרי שכל אולם אירועים קובע את מחיר עריכת האירוע כפונקציית הכפלה של מספר האורחים ועלות המנה ליחיד, ושהמתנה שניתנת על ידי האורחים נועדה לכסות, קודם כל, את מחיר המנה.
ביקור באירועים, כתוצאה מכל אלה, הוא ההזדמנות עבור האורחים לטעום מנות מהשורה הראשונה, שכאילו נשמרות לאירועים מיוחדים מהסוג הזה. בכוחו של האוכל להפוך את כל האירוע ליוקרתי יותר, ולהוות גם משתנה מרכזי בקביעת לוח הזמנים של האירוע. המנות הן שיפרידו בין כל החלקים הבלתי נמנעים של האירוע, לרבות חופה בחתונות, ברכות, ריקודים וכן הלאה.
המפתח: בחירה נכונה של חברת קייטרינג
כשמחליטים על תפריט המנות שיוגשו באירוע מסוים - וזה יכול להיות אירועי חתונה, בר מצווה או אירועים עסקיים - חברת הקייטרינג שתיקח את המושכות תופסת מקום מרכזי. אחרי הכול, עוד לפני שיורדים לרזולוציה של טעימת מנות ספציפיות, נדרש להעמיד מספר חברות "מועמדות" אחת מול השניה. אחרי הכול, עם כל הרצון הטוב, ברור שאין זה אפשרי לטעום עשרות מנות, של עשרות חברות קייטרינג שונות.
בעת בחירת חברת קייטרינג, חשוב לבדוק, כצעד ראשון, האם היא מתאימה בכלל לאירוע הספציפי הזה. יש אינספור נקודות שוני בין אירועים קטנים לגדולים מבחינתן של חברות הקייטרינג, ולא כולן אכן מציעות את השירותים האלה במקביל. משתנים אחרים שנכנסים לתוך המשוואה הם אזורי הפעילות של החברה, סגנון ההגשה (מלצרים או בופה?), הזמינות שלה בתאריך מסוים, וכמובן - המחיר שהיא גובה עבור מנה. חברה שתתאים בכל אחת מהבחינות האלה לרצונות של המארגנים ,סביר שתבצע את עבודתה על הצד הטוב ביותר.
כך מתקרבים לעבר המנה האידיאלית
יחד עם הנאמר מעלה, חשיבות מכרעת מקבלת גם סוגיית ההתאמה של המנות לקהל היעד, כמו גם לרצונות של המארגנים עצמם. כל חברה מציעה מספר סגנונות קייטרינג, אשר ניתן לבחור ביניהם: חלבי, בשרי, ישראלי, אמריקאי, איטלקי, אסייתי וכן הלאה. ניתן לבחור מראש סגנון מסוים, אך גם לבצע שילוב של מנות ממספר מטבחים, מה שיגדיל את סיכויי ההתאמה עבור אוכלוסיית היעד. הבחירה במנה ספציפית חייבת להתבצע לאחר הטעימה שלה, כשחשוב גם לוודא שהכנתה תיעשה קרוב ככל האפשר למועד האירוע, או אפילו במהלכו.