מעוניינים בכל המידע על ניתוח להסרת משקפיים ? במאמר זה תמצאו מידע מקיף על הניתוח, מהלכו התקין, ותופעות הלוואי הזמניות שנגרמות לאחריו. הניתוח משפר בעשרות אחוזים את טווח הראיה של קצרי הראייה שביננו ונועד גם לצרכים תעשיתיים, בנוסף לצרכים האישיים: אנשים חכמים ומוכשרים אשר הביעו נכונות להתקבל לקורס טייס חייבים בניתוח זה אם הם מרכיבים משקפי ראיה. בנוסף, ישנם כל מיני מצבים בהם מומלץ לעשות את הניתוח, כמו למשל נהיגה ממושכת, על מנת לבטל את התלות במשקפיים, שהם מוצר קטן המרבה ללכת לאיבוד ללא מעט נהגים עם בעיה זו. במאמר זה נסקור בפניכם את תולדות ניתוח הסרת המשקפיים, נציג את אופן עשייתו היום, ואת תופעות הלוואי שמתרחשות לאחריו:
תולדות ניתוח העיין
ניתוח הסרת משקפיים בלייזר במרפאת המקום לטיפולי אסתטיקת הפנים , ובשמו המקוצר – ניתוח עיין, נועד לאפשר לאדם לשנות את צורת קרנית העיין שלו, כך שתספוג אור רב יותר, שיתרום לשיפור טווח הראיה. הבעיה אצל אנשים התלויים במשקפיים היא שקרנית זו נפוחה יותר, ועל כן שטוחה פחות מאשר הקרנית של האנשים שרואים טוב. בימי העבר השתמשו בשני סכינים לביצוע ניתוח הסרת משקפיים: סכין אחת לפתיחת איזור העיין, כמו בכל ניתוח לתיקון ראיה אחר, וסכין שניה אשר נקראת "סכין יהלום" בשל צורת הדלתון שלה. הרופא היה מוציא את הקרנית מעין המנותח, ומפסל אותה בעזרת סכין היהלום, באופן המזכיר שיוף עץ. מטרת הרופא הייתה להשטיח את הקרנית, ולהרכיבה שוב בעין המנותח כשהיא שטוחה. עובדה זו גורמת לקרני השמש והאור המלאכותי ליפול על הקרנית ולא ליפול לפניה ולחסום את העיין, ובדרך זו טווח הראיה גדל. ניתוח הסרת משקפיים זה שייך לעבר, והחל משנות ה 90 של המאה ה 20 הניתוח מבוסס על לייזר כפי שיוסבר בפסקה הבאה.
ניתוח העיין היום
מטרות הניתוח נשארו זהות: פתיחת העיין לשם הגעה לקרנית הנפוחה, שגורמת לקוצר הראיה, והשטחתה של הקרנית לשם הגדלת טווח הראיה של העיין. אם בניתוח שהיה נהוג בשנים המוקדמות של המאה הקודמת השתמשו המנתחים בסכין יהלום, היום הם משתמשים בקרן לייזר וללא מגע קשיח. קרן הלייזר דואגת לפסל במהירות וביעילות רבה הרבה יותר את הקרנית, ולהכין למנותח קרנית שטוחה, המוכנה לספוג לומנים רבים של אור ולהגדיל את טווח הראיה. בשל כך התקצר מאד זמן ביצוע הניתוח, והפציאנטים התלוננו על פחות כאבים לאחר הניתוח.
תופעות לוואי
ראיית אור מסנוור צהוב, טשטוש בעיין, ורצון עז לגרד בעיין בשל היובש בפינה שלה. תופעות לוואי אלה חולפות כעבור חודשיים ימים בממוצע.