הנדסאי חשמל הוא תפקיד אשר נחשב לאחד מתפקידי מפתח בחברה המודרנית והוא בין החשובים בחברות העוסקות בהקמת מערכי חשמל, בבניית תשתיות חשמל ובמיוחד במסגרת חברות אשר מעניקות שירותי תחזוקה למערכות חשמל ואנרגיה. על מנת להכשיר סטודנטים למילוי תפקידים אלו, לימודי הנדסאים בתחום החשמל כוללים רקע תיאורטי נרחב וגם רכישת ניסיון במעבדות מקצועיות. לימודי הנדסאי מכונות יכשירו את הסטודנט להשתלבות בתעשיית המכונות שהיא אחת התעשיות החשובות ביותר ובין התעשיות אשר מתפתחות בקצב שרק עולה עם השנים. הנדסאי מכונות עוסק בייצור ותכנון פריטים ובבקרה של תהליכי ייצור. אם זה נשמע לכם מעניין והייתם רוצים לעסוק בתחום זה, זה המקצוע בשבילכם.
תנאי הקבלה בשתי המגמות
תנאי הקבלה במגמת הנדסאי חשמל הם תעודת בגרות מלאה בעלת ציוני עובר במתמטיקה ואנגלית. במידה ואין המועמד עומד בדרישות אלה, מרבית המכללות מציעות מכינות מקצועיות. על מנת להירשם ללימודים אלה לא נדרש ציון בפסיכומטרי. על מנת להתקבל ללימודי הנדסאי מכונות תנאי הקבלה יהיו דומים לאלו של החשמל. חשוב לציין כי מדובר על מקצועות ריאליים ולכן הם מתאימים למי שיש לו זיקה לטכנולוגיה לייצור ולתכנון.
כמה זמן לומדים, איפה והאם יש צורך בפרויקט גמר
בדומה לכל שאר תחומי הלימוד במסגרת מגמת הנדסאים, גם הנדסאי חשמל וגם הנדסאי מכונות צריכים להגיש בסיום הלימודים פרויקט גמר שלרוב מוגש על ידי צוות סטודנטים העובדים יחד ומגישים תוצאות של עבודה משותפת. משך כל מסלולי ההנדסאים הוא שנתיים ללא הגשת הפרויקט. פיתוח התחום הטכנולוגי בשנים האחרונות הפך את תחום ההנדסה לאחד המרתקים מבחינת השינויים שעברו עליו. בזכות הביקוש הרב להנדסאים בכל תחומי החיים כמעט, ניתן ללמוד לימודי הנדסאים בכל המכללות בישראל וגם באוניברסיטאות הפועלות במדינה.