מנעולים – פילוסופיה בגרוש
כאשר אנו משוחחים על מנעולים, הניצוץ הראשון במוחנו הוא מנעול תלייה פשוט, מנעול של האופניים או הצלינדר לדלת, זה הבסיס, הגנה מסויימת על רכוש ותו' לא, אנשי רוח רבים, כמו גם סופרים ומשוררים משתמשים ומבארים משפטים הספונים בתוכם את המילה מנעול על כל הטיותיה בדרכים שונות.
מנעולים נותנים חלק מבני האדם המאוהבים קונוטציות של אהבה, איך אתם שואלים ? "מפתח הלב" מנעול ללב הגבר או האישה ואיך פותחים אותו והוא או היא נשבים בקסם האחד של השנייה, בדרך כלל קונוטציות אלה שייכות ברובם לצעירים יותר שביננו, אהבה ראשונה ויחד עם זאת גם בגיל השלישי נמצא את ההקשרים של מנעולים, מפתחות ואהבה.
"נעל את ליבו" לעיתים אדם קשה עורף מצטייר בפי הרבים באדם שליבו חסום והוא נעול במנעול שקשה מאוד לפתוח, אם נחפור מספיק עמוק נראה שאנשים אלה לא באמת נעלו את ליבם ורגשותיהם אלא "מסע" חייהם הוא שהביא אותם להתייחס באופן נוקשה אל הבריות, פסיכולוגים רבים טוענים שהדרך לאנשים כאלה היא ארוכה יותר אך אפשרית והכל בעזרת שיחות ותקשורת ידידותית יותר עם הסביבה, חיזוק החופשות ונטרול רעשי הסביבה ע"י מעבר דירה למקום חדש ופעילות גופנית עשוייה ברובה להועיל לאנשים כאלה.
מנעולים יכולים לתת קונוטציה לעזרים של שמירה על הרכוש ומייד עולות המילים אזעקה, מצלמות אבטחה, סורגים לבית, סורגים לעסק או סורגים לחלונות, כלב שמירה ועוד.
משהו רוחני יותר ניתן למצוא בביטוי "מנעול מזל", מפתח המזל, מפתח האושר, אין אדם במדינתנו שלא נתקל פעם בכתובת או במעין קמע שמילות מפתח אלה כתובות עליו, בדרך כלל בהקשר רוחני, כל כולה של מטרת הקמע היא שינון מנטרה לתת מודע ותלייתו בחדר או נשיאתו בארנק עשוייה להוביל לשינוי תודעתי, כך הקמע עובד,
מנטרה שעובדת בשיטת האוטו-סוגסטיה, כלמור היא נטמעת לאט לאט בראשו של המסתכל או הנושא אותה ובסופו של דבר מובילה לשינוי התנהגותי או ערכי כך שהנבואה וכח המילה משנה את האדם, אז אם זה לא מזיק זה עשוי להועיל, בהצלחה