בנושא בחירת טבעות הנישואין יש חוקי הלכה הקובעים באיזה עיצוב וצורה עליהן להיות. כך למשל על טבעות נישואין אשר עונד החתן לכלתו תחת חופה, להיות טבעות פשוטות. יש זרמים ביהדות אשר מאשרים שימוש בטבעות מעוטרות באבנים טובות אך לרוב על הטבעת הזו להיות חלקה וללא עיטורים. בנוסף, על טבעת הנישואין להיות שווה לפחות פרוטה ומי שמחמיר ביותר אוסר על כל סוגי הקישוטים על הטבעת הזו. על הטבעת להיות גם עשויה מאותו החומר, להיות שייכת לחתן והוא רשאי לקנותה אך ורק בכסף מזומן ולא בהמחאה או בכרטיס האשראי, על מנת שלא יתעורר ספק האם הטבעת שייכת לחתן.
בחירת טבעת נישואין
לעומת בחירת טבעת אירוסין שהנה הבחירה החופשית של החתן שאין מטילים עליה איסורים או חוקים, על בחירת טבעת הנישואין להיעשות על פי חוקי ההלכה ועליה להיות אחידה, חלקה ושלמה, כלומר ללא חריצים. במידה והכלה מעוניינת בטבעת נישואין מסוג אחר, ניתן לרכוש טבעת נישואין פשוטה התואמת את דרישות הרבנות עבור מעמד החופה, טבעת כזו לא תעלה יותר מכמה מאות שקלים. לאחר מעמד החופה ניתן לענוד על האצבע כל טבעת נישואין אחרת בכל עיצוב המועדף על הכלה.
סגנונות ייחודיים של טבעות נישואין
במידה ותפנו למעצב תכשיטים המתמחה בעיצוב טבעות נישואין, תהיו מוכנים לעמוד בפני דילמת בחירה קשה, מכיוון שמבחר הסגנונות שתוכלו לבחור מביניהם הוא עצום. כך למשל קיימות טבעות נישואין בעיצוב מודרני ובעלות פסי זהב וטבעות בעלות גימור לא חלק שעשויות מזהב משובח 18K, ניתן למצוא גם טבעות אסימטריות, טבעות נישואין מעוטרות באבנים בכל מיני גדלים ואפילו טבעות המשלבות כמה סוגים של זהב. זה מאפשר לאישה לבחור את הטבעת שתהיה תמיד על ידה בצורה מדויקת על פי סגנון הייחודי שלה. יש כאלה שמעדיפות כי טבעות זו תהיה רחבה ומאסיבית, נשים אחרות יעדיפו את הטבעת הדקיקה והמעודנת יותר שלא תבלוט על האצבע.
האם על פי ההלכה על החתן גם כן לענוד טבעת נישואין
על פי ההלכה היהודית, במעמד החופה רק האישה מקבלת מידי בעלה טבעת נישואין ואין חלה חובה על הגבר לענוד גם כן טבעת נישואין. יחד עם זאת, זוגות רבים המעוניינים לקיים טקס שיווני מבקשים מהרב שמנחה את טקס החופה להכניס לטקס גם את מסירת הטבעת על ידי הכלה לחתן. לכך אין בהלכה התנגדות וגבר המעוניין לענוד טבעת נישואין, יכול לעשות זאת על פי בחירתו האישית.