ההחלטה בכל הנוגע לחשיבותם של ממ"דים התקבלה אי שם בשלהי שנת 1991 ועד היום ניתן למצוא בתים שאין בהם ממ"דים. כל ממ"ד חייב לעמוד בתקנות השונות של פיקוד העורף כאשר עם הזמן נכנסות תקנות נוספות וזה בשל העובדה שמדינת ישראל חשופה להתקפות וכן גם מלחמה מאויביה.
ממד – מהו המבנה?
אז מהם המבנים של ממדים? השטח הפנימי של הממ"ד שהרי נבנה בתוך דירת מגורים צריך לפחות להיות בעל תשעה מטרים מרובעים. מעבר לכך, ישנה הוראה ברורה וחד משמעית שהממ"ד יבנה מבטון מזוין. בכל הנוגע לצינורות האוורור, תבניות הדלת והחלונות יש ליצוק בזמן יציקת הבטון עצמו.
כל ממ"ד (ואין זה משנה מהו גודלו) מוכרח להיות בעל פלנג', כלומר, שתי צינורות אוורור כאשר אחד מהם יהיה כלפי פנים הבית (משמע, הצינור יהיה יציאה) ואילו הצינור הנוסף יהיה כלפי פנים (כלומר, צינור שהינו כניסה). הממ"ד מסוגל לעמוד בפני רסיסים והדף ובשל כך ניתן להיות בטוחים שמא בזמן תקיפה (כימית או רגילה) – המקום יהיה אטום לחלוטין. במידה ומעוניינים לרצף או לצבוע את הממ"ד – יש לעשות זאת עם חומרים שאינם רעילים.
הכנה של הממ"ד
על מנת שהממ"ד יהיה מוכן לעת תקיפה/מלחמה יש לוודא שיש בו את הציוד הנדרש. על פי ההוראות של משרד הביטחון חשוב מאוד לצייד את הממ"ד במים כאשר החישוב נעשה באופן הבא: מים שמספיקים לפחות לשלושה ימים כשלכל אדם צריך שיהיה ארבעה ליטרים ליום. המזון בממד צריך להיות סגור באריזות. כמו כן, יש צורך בערכה של עזרת ראשון למקרי חירום.