חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עצירות - רוצה ולא יוצא !

מאת: יעל בן-דודרפואה משלימה22/08/2013933 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

עצירות !
מכירים?
מסתבר שהצרה הזו מוכרת לרבים. היא כה שכיחה, עד כי כ- 20% האוכלוסייה סובלים ממנה ובעיקר, נשים וקשישים (דיי הגיוני, בהתחשב בסיבות...).

מאמר ראשון זה, בנושא, יעסוק בהגדרה, בנזקים ותיאור הסיבות. מאמר ההמשך יעסוק בטיפולים השונים.

מהי עצירות?

עצירות היא מצב בו אין יציאה של צואה, אך לא רק.

המצבים הבאים מוגדרים אף הם כעצירות :

· מאמץ, קושי או אי-נוחות בעת היציאה. למשל, כתוצאה מכך שהצואה יבשה ו/או קשה.

· תחושה של אי התרוקנות מלאה

· תדירות יציאות נמוכה

שני המצבים הראשונים דיי ברורים, אך מהי תדירות יציאות תקינה?

התשובה משתנה בהתאם לתפיסות השונות. בעולם המערבי, תדירות תקינה, נעה מפעמיים-שלוש בשבוע לפעמיים-שלוש ביום. לעומת זאת, עפ"י הרפואה הסינית, לדוגמא, צריכה להיות יציאה כל יום וישנן תפיסות, על פיהן, יציאה צריכה להיות לאחר כל אכילה.

חשוב לציין, העצירות לכשעצמה אינה מחלה, כי אם תסמין. היא יכולה להתריע על קיומה של מחלה ויכולה גם לגרום להתפתחות מחלה ולכן כדאי לברר מה הגורמים לה ולטפל בהם.

מה העצירות עושה לנו?

מעבר לאי הנוחות, הכאב והקושי, לפעמים היומיומי, המלווים את הסובל מעצירות, יש לעצירות השפעה על התפקוד של הגוף כולו, עקב השהות הממושכת של הפסולת בגוף.

השפעה זו יכולה לבוא לידי ביטוי, בין היתר, בכאבי בטן, גזים, בטן נפוחה, עייפות, כאבי ראש, כולסטרול גבוה, רגישויות, גירויים, מחלות עור, פיסורה, אבני צואה, טחורים, דלקות במעי ומחלות דלקתיות נוספות.

נזקים יכולים להיגרם גם כתוצאה מהמאמץ החוזר ונשנה, בעת היציאות.
לחץ מוגזם ומתמשך, לאורך זמן, עלול לגרום להיחלשות ולרפיון בשרירי רצפת האגן. היחלשות זו עלולה לגרום להחמרת העצירות ובמקרים קיצוניים אף להביא לאי שליטה במתן צואה ו/או שתן, לסדק בפי הטבעת, לצניחת טחורים, לגוש צואתי בחלחולת או לצניחת אחד מאברי האגן.

למה יש עצירות?

תפקוד המעיים משתנה מאדם לאדם וגם אצל אותו אדם, התפקוד יכול להשתנות מעת לעת,בהשפעת גורמים רבים, כפי שיפורט להלן.

· תזונה

o תזונה דלה בסיבים – בד"כ תזונה המבוססת על מזון מעובד ועל חלבון מהחי.

o מחסור בנוזלים – אין לגוף מספיק נוזלים ללחלח ולרכך את הצואה, כך שתוכל לצאת בקלות ובמהירות. שתיית קפה (או כל משקה אחר עם קפאין), משקאות ממותקים או מוגזים או אלכוהוליים אינם יכולים להיחשב באספקת הנוזלים הנדרשת לגוף, כי הם גורמים להשתנה מרובה, מלבד היותם לא טובים לגוף, לכשעצמם.

o הרגלי אכילה בעייתיים – ארוחות חפוזות, אכילת יתר וכדומה.

· מחלות וסיבות פיזיולוגיות

o מחלות המעי הגס – מחסימות והיצרויות ועד סרטן המעי הגס.

o חוסר בתנועה ובפעילות גופנית.

o התאפקות – ההתאפקות גורמת להיספגות המים בגוף ואזי ההתרוקנות הופכת לקשה. כמו כן, היא מדכאה את הדחף הטבעי ומשבשת אותו.

o גיל מבוגר – ככל שמזדקנים קיימת ירידה משמעותית בתנועתיות, יש צריכה גבוהה של תרופות ולעתים אף איבוד עצמאות. בקבוצת הסיכון נמצאים מבוגרים מעל גיל 60. כ-20% מהמאושפזים במוסדות גריאטריים מגיעים אליהם, בגלל אובדן שליטה על הסוגרים התחתונים.

o היחלשות שרירי האגן – בגין לידות, חוסר בפעילות גופנית ועוד.

o צניחת טחורים

o מחלות הקשורות לחילוף החומרים : היפותירואידיזם (תת פעילות של בלוטת התירואיד), סוכרת, היפרקלצמיה (רמות סידן גבוהות בדם), רמות אשלגן גבוהות בדם ומחלות כליה.

o מחלות מולדות : הירשפרונג וסיסטיק פיברוזיס.

o מחלות של מערכת העצבים : פרקינסון, שבץ מוחי, שיטיון (דמנציה), פגיעות במוח או בעמוד השדרה וכדומה.

· תרופות
יש לא מעט תרופות וחומרים העשויים לגרום לעצירות או להאטה בעיכול ולעצירות, כפועל יוצא. הסיכוי לכך גדל ככל שצריכת התרופות מתמשכת או גדלה.
בין התרופות הללו נמצאים משככי כאבים, אלומיניום הידרוקסידי (נפוץ בתרופות סותרות חומצה), ברזל, כדורי הרגעה ושינה, תרופות נגד דיכאון ותרופות נגד לחץ דם גבוה.
כמו כן, שימוש תכוף ומתמשך בחומרים משלשלים, גורם לגוף להתרגל אליהם ולזנוח את המנגנון הטבעי שלו. ככל שהגוף מתרגל אליהם, הם מפסיקים להשפיע ויש להגביר את המינון שלהם עוד ועוד, עד שהגוף כבר אינו מגיב ואזי נוצרת עצירות קשה לטיפול.

· מתח נפשי (Stress)
מערכת העיכול שלנו נשלטת ע"י מערכת עצבים, הפועלת במצבי רוגע ומעוכבת במצבי מתח ולחץ, מערכת העצבים הפאראסימפתטית. אי לכך, בזמנים של מתח ולחץ, העיכול אינו תקין והיציאות בעייתיות ויכולות לנוע משלשולים ועד עצירות. גורמים נוספים, השייכים לקטגוריה זו הם :

o חוסר זמן – בעיה זו אופיינת במיוחד לאמהות עובדות, העסוקות באחרים כמעט מרגע קימתן ועד לרגע לכתן לישון.

o איסטניסיות ומבוכה – אנשים רבים מסוגלים להתפנות רק בבית, שם הניקיון והרוגעמספקים סביבה מאפשרת.

פעוטות וילדים יכולים גם הם לסבול מעצירות מהסיבות הנ"ל. לדוגמא, פעוט שתהליך הגמילה מחיתולים קשה לו, ילד שנאלץ להתאפק עד שיורשה ללכת לשירותים, או שהוא מתקשה להתמודד עם תנאי ההיגיינה בבית ספרו, ילד שסבל מיציאה כואבת וזכרה גורם לו להימנע מללכת לשירותים וכדומה.

 





 
     
     
     
   
   
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יעל בן-דוד

מאת: יעל בן-דודדיאטה ותזונה06/12/131035 צפיות
מהו המובן האמיתי והנכון של דיאטה, שהוא שונה מאוד מהמקובל בתפיסה של הציבור הרחב.

מאת: יעל בן-דודרפואה משלימה08/10/13875 צפיות
רפלקסולוגיה היא שיטת אבחון וטיפול, הפועלת על הגוף והנפש. המאמר מתמקד בצד הנפשי.

מאת: יעל בן-דודרפואה משלימה27/08/131032 צפיות
מאמר המשך העוסק בטיפולים האפשריים בעצירות, תוך הסבר על כל טיפול וטיפול.

מאת: יעל בן-דודרפואה משלימה13/08/13839 צפיות
מאמר קצר על מהי רפלקסולוגיה, אופן פעולתה, מקורותיה ולמה היא טובה לנו

מאמרים נוספים בנושא רפואה משלימה

מאת: ניר חוכיימהרפואה משלימה01/06/214307 צפיות
עיסוי אבנים חמות נחשב לאחד העיסויים הפופולאריים והמשובחים ביותר רק המחשבה על אבנים חמות על הגוף עושה חשק אדיר לקבל עיסוי מפנק ומשחרר דרך נפלאה לשחרר את השרירים התפוסים,לפרוק את המתח,לשפר את זרימת הדם,הרחבת טווח התנועה של השרירים ואם קיבלתם עיסוי שובר מתנה כמתנת יום הולדת אז בכלל ההנאה כפולה.


מאת: ניר חוכיימהרפואה משלימה11/12/201683 צפיות
פרחי יסמין הנקטפים משחררים שמן אתרי במשך מספר ימים לאחר שנקטפו ולכן משאירים אותם על בדים הספוגים בשמן זית עד לספיגת ל הבושם.לאחר מכן מרחיקים את שמן הזית בעזרת כוהל בצורה שמותיר רק את ניחוח היסמין .

מאת: ניר חוכיימהרפואה משלימה29/08/201604 צפיות
טיפול בדלקת פרקים אם המטופל מגיע בתחילת הופעת הכאבים ייתכן ריפוי מלא אבל אם יגיע בשלבים מאוחרים כאשר הוא סובל תקפה ארוכה לא בטוח שאפשר לבטל את כל הנזק שנגרם. ישנה חשיבות גדולה להגעה בתחילת הדלקת או לא

מאת: ניר חוכיימהרפואה משלימה30/07/201483 צפיות
עיסוי רפואי מתמקד בבעיות כרוניות,בעיות אורטפדיות,כאבים הפוגעים בתפקוד השוטף והינו עיסוי שיקומי לאיברי הגוף. עיסוי רפואי אינו עיסוי עדין,להיפך הוא הנכון הוא עיסוי אינטיסיבי,עמוק וחודרני שמטרתו שיפור בתפקוד בעיות שחלקם נובעות מהזנחה.

מאת: nirרפואה משלימה23/08/191763 צפיות
בעקבות ההמלצה שלא לתת תרופות נגד צינון לילדים מתחת לגיל שש, מה בכל זאת ניתן לעשות להקל על התופעה השכיחה

מאת: נטלי הרוש רפואה משלימה29/11/181740 צפיות
הבחירה הטובה ביותר של האדם תתבטא בתוצאותיה של אותה הבחירה. אם הבחירה הייתה נכונה תוכלו לדעת זאת רק כאשר תראו תוצאות. הטיפולים הבריאותיים השונים שמציעה הרפואה הקונבנציונלית בעלי המון צדדים. על מנת להשיב את הגוף לאיזון, לחזקו, להאיץ טיפול והחלמה מומלץ לשלב טיפול משלים.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica