תחשבו על הסיטואציה הבאה: אתם מתגוררים בבית אותו אתם מאוד אוהבים אך בכל פעם שאתם חושבים על מצב בו תפקוד את מדינת ישראל רעידת אדמה אתם מתמלאים בחשש. על מנת להפסיק את ההעדר השינה מחייכם מומלץ פשוט לבדוק האם אתם זכאים לאחת התוכניות הפיקחיות ביותר שיצאו במדינת ישראל בשנים האחרונות – תוכנית המתאר הארצית 38 ובקיצור – תמ"א 38 רעננה (לדוגמא).
תמא – לשים קץ לפחדים
על מנת להיות זכאים לתוכנית המתאר הארצית 38 ולהפסיק לחשוש שמא תפקוד את מדינת ישראל רעידת אדמה והמבנה בו אתם מתגוררים לא יצליח לשאת את הנטל רצוי מאוד לבדוק האם המבנה בו אתם מתגוררים אכן זכאי לתוכנית הנ"ל. באופן כללי רצוי לדעת שמבנים במדינת ישראל נבנו עד שנת 1975 ללא תו תקן בנייה כנגד רעידות אדמה כאשר תו התקן נכנס לתוקפו רק בתאריך 1.1.1980.
משמעות הדבר היא: שכל המבנים שנבנו לפני התאריך הנ"ל אכן זכאים לתוכנית הנהדרת. מעבר לכך, אם מדובר על מבנים עד שתי קומות, הם אינם זכאים לתוכנית. אם מדובר על מבנים מתחת ל- 400 מ"ר, הם אינם זכאים ליהנות מהטבותיה של תמ"א 38. מעבר לכך, על מנת ליהנות מהטבותיה של התוכנית המבנה חייב להיות מבנה מיואש באופן קבוע (שלא כמו מחסנים וכן הלאה).
שיטות החיזוק
מכיוון שקיימים המון קבלנים ויזמים שעוסקים בנושא הנ"ל הרי שלכל אחד מהם יש שיטות עבודה שונות לצד אופיו של המבנה (אופי המבנה מתייחס להתאמה לסביבה בו המבנה ממוקם, נתוני הקונסטרוקציה שלו, עיצובו וכן הלאה).
שיטות החיזוק של בעלי המקצוע נעשות לפי מספר צורות שונות, כמו למשל: מסגרות של בטון, חיזוק מבנה על ידי קירות הקשחה וכן גם חיזוק הנעשה על ידי מסגרות פלדה. יש לבחור בקבלן/יזם שערך בעבר חיזוק במסגרת תמ"א כיוון שמדובר על תוכנית ייחודית שדורשת הבנה עמוקה בנושא לצד ניסיון.