חינה טקס חינה תלבושות לחינה
טקס חינה מסורתי נערך מספר ימים לפני החתונה או בצמוד למקווה של הכלה, טקס החינה נחגג הן בקרב היהודים והן בקרב המוסלמים כמו גם קבוצות אתניות מאפריקה ומאסיה, על פי המסורת טקס חינה הוא למעשה טקס היפרדות מחיי הרווקות ומעבר לחיים זוגיים בחיי נישואין, טקס הרווי מיסטיקה וסמלים מהווה נקודת מפגש והכרות של המשפחה המורחבת(דודים, ספתות..) של החתן והכלה. השם חינה בעל מספר משמעויות, יגידו יודעי דבר שהמילה חינה נגזרת משלושת מצוות האישה חלה, נידה והדלקת הנר, אולם הסבר זה אינו מניח את דעתי שכן המילה חינה היא אותה מילה שבא משתמשים גם דוברי השפה הערבית, מכאן שהכי קרוב שמצאתי לפרוש המילה חינה הוא בבחינת למצוא חן, הכלה והחתן מוצאים את חינם האחד בעיני השני.
תלבושות לחינה
חינה מסורתית מלווה במגוון תלבושות לחתן ולכלה וכן תלבושות לאורחים, ה תלבושות לטקס החינה הם מפוארות מאוד עשויות מבדים יוקרתיים ונתפרות בידי אומן, בחינה מרוקאית חובשים הגברים תרבושים האדומים (כובעים מיוחדים של יוצאי צפון אפריקה) וג'לביות לבנות מבד משובח, הבנות עוטות על גופן כפתן מסורתי שעם הזמן נהפכו לצו האופנה בידי חברות המתמחות בהפקת חינה. היום אנו עדים לחברות הפקת חינה המשקיעות בקולקציות של בגדים מיוחדים לחינה, מעצבי הבגדים משתמשים בבדים צבעונים, שמושפעים מהתושבים הברבריים היושבים בצפון אפריקה ולאורך ארצות המגרב , טוניס, אלג'יר ומרוקו.
החתן והכלה מגיעים...
במהלך הטקס מקבלים האורחים את פני החתן והכלה שמגיעים לאוהל החינה על גבי אפריון מלכותי, היישר למרכז האוהל שמה יחכו להם שתי כסאות שהוכנו במיוחד עבורם. האורחים רוקדים ומשמחים את החתן והכלה במשך הערב כולו ובפרט בטקס מריחת עיסת החינה המופקת מצמח הכופר. נהוג שאת החינה מכינה אישה מבורכת בילדים ואת המריחה נותנים לאמהות של החתן והכלה.
משמעויות רבות טקס אחד
ללא ספק טקס החינה הוא טקס סימבולי הבא לסמל פריון, עושר, מזל , הצלחה וברכה לזוג הטרי שצריך את כל הסמלים להתחלת חיים חדשים ולהמשיך את השושלת. את החינה מורחים בצורה עגולה המזכירה מטבע שמסמל את הרווחה הכלכלית,אותה מייחלים החוגגים לחתן והכלה. גם האורחים מצווים להתברך בעיסת החינה והם ששים למרוח על כפות ידיהם את העיסה האדמדמה שנשארת על היד למספר ימים.
טקס הענקת הזהב
בהמשך הערב נהוג להרעיף על החתן והכלה מתנות, הורי החתן מכבדים את הכלה בתכשיטי זהב סמל לעושר כמוהם הורי הכלה מעניקים אף הם לחתן החדש מיני תכשיטים הכוללים על פי רוב גורמת זהב ושעון.
אפה חוגגים?
בראשית שנותיה של המדינה נחגגו טקסי החינה בבתים הפרטים הנוהג בוא שאם הכלה הייתה מכינה את הסעודה ועורכת את הטקס, בימים אלו אנו עדים לתעשייה שלמה של אולמות שנבנו ועוצבו במיוחד לטקס החינה, האולמות בנויים מראש לאירועים מסוג זה והם מקושטים באלמנטים שמשירים אוירה אוריינטלית בהשפעת ארצות המגרב, בפורטל החינה הישראלי תוכלו להתעדכן במרבית אולמות האירועים לחינה, היכנסו לקישור הבא : אולם, אולמות אירועים לחינה ומצאו את האולם שקרוב למקום מגוריכם.