אחת ההחלטות שתצטרכי להחליט בהיותך אם היא אם להניק או לא. עד לסוף המאה הקודמת לא הייתה לאימהות ברירה אלה לעשות כדרך הטבע בהאכלת תינוקות. כיום, הודות לאבקות החלב המצב שונה לחלוטין. לאשה בת זמננו ניתנת האפשרות לבחור בין הנקה או האכלה מבקבוק וכיום תומכות הלידה והדולה המלווה מסבירות בטרם הלידה כיצד להניק או להאכיל או שילוב של השתיים. מחקרים הראו כי אחוז הנשים המניקות שונה מאזור לאזור ותום את המעמד החברתי כלכלי. במשך עשרות השנים האחרונות, באירופה וכן באמריקה, הופיעה ירידה קיצונית בהנקה. בעשר שנים בלבד, למשל, ירד השיעור בכל ארה"ב לחצי. שיעור דומה של ירידה נמסר בסקרים בבריטניה ובצרפת. בעוד שאין סקר סופי לכאן או לכאן, יש סיבה לשער כי הבקבוק עשוי כיום להזין מספר תינוקות רב לא פחות מן השד.
כן, כמובן, יהיו שיאמרו, מדוע לא? אילו סבתא של סבתא הייתה יכולה לצאת לרחוב ולקנות אבקת חלב לתינוקות, היה המעבר מהנקת-שד חל כבר מזמן. בכל דברי הימים, לפחות מימי ויין העתיקה, נערך חיפוש אחרי תחליף מתאים לחלב אם. כדי להמנע מהנקה היו נשים בעלות עמדה חברתית נוחה שוכרת (או קונות) נשים מניקות להאכיל את תינוקותיהן, בנוסף לדולה שהייתה משמשת אותן. המיניקת, אשה שהיה לה עודף חלב, הייתה דמות מוכרת באתונה ורומא העתיקות, בלונדון ובפריס של המאות השבע עשרה והשמונה עשרה ובאמריקה הקולוניאלית. נשות האופנה לא היו הנשים היחידות שהעסיקו מניקות. אמהות בלי חלב והאפוטרופסים על תינוקות שאמהותיהם מתו בלידה פנו גם הם לעזרת מינקת.
במשך הדורות ניסו תחליפים אחרים, חוץ מחלב המינקת, אך בהרבה פחות הצלחה. חלב פרות ועזים, תערובת של דבש או סוכר וחלב, דייסות שונות טחונות שעורבבו עם נוזל לעיסה, מזונות שנלעסו מראש על ידי אמהות או סבתות, כל אלה ויותר הזינו יתומים או תינוקות של אמהות בלא חלב. ברומא העתיקה תמך השלטון בתוכנית מחקר לפתח תחליף מתאים לחלב אם, ומאמצים רבים של רופאים רבים הוקדשו לנושא למן אותם הימים עד לזמננו אנו.
בכל זאת, למרות מאות שנים של ניסוי, היה פיתוח התחליף המתאים לחלב-אם צריך להמתין לתקופתנו אנו. היו דרושות טכניקות מתקדמות באנליזה כימית, היה צורך לפתח מספר שיטות ופורמולות מדעיות. כאשר לבסוף הופיעו התנאים הללו היה המדע מסוגל ליצור נוסחה מתאימה להאכלת תינוקות. בפעם הראשונה היה מזון, חוץ מחלב האם, שאפשר לתת לתינוק בביטחון. ללא ספק התפתחות זו הלמה יפה את התקופה, המיניקת נעלמה מבמת- החיזיון ובמקומה צצו שוב הדולה ותומכות הלידה שמספקות היום לאמא החדשה את ידע נוסף וטכניקה בנוסף להוראות האכלה המדוקדקות של חברות המזון לתינוקות.
בחושבנו על התמורה המפתיעה בהאכלת תינוקות יש להתחשב בשתי גישות, אנו יכולים לשאול מדוע אימהות רבות ויתרו על הנקה והעדיפו האכלה מבקבוק, או שאני יכולים לשאול, מדוע כאשר האכלה מבקבוק הוכיחה שהיא מניחה את הדעת אמהות רבות ממשיכות בהנקה, חוקרים מצאו שההנקה נתונה להשפעות פסיכולוגיות שונות שאפשר לסווגן בפשטות לשלושה סוגים. הראשון הוא רגשות האם המניקה והתייחסויותיה כפרט. השני הם רגשותיה ועמדותיה כחברה בקבוצה חברתית. השלישי הוא פעולת הגומלין שבה גורמים רגשיים וחברתיים משפיעים על מנגנון יצור החלב שלה.
בארץ קיימות תחנות "טיפת חלב" בהן צוות מנוסה של רופאים ואחיות, בעידן האינטרנט ניתן לשכור דולה או להירשם לקורס הכנה ללידה בדרך קלה ומהירה, תומכות לידה רבות ומנוסות יכולות לתרום הרבה מניסיונם לגביי קביעת סדרי האכלה וסוגי המזון המתאימים. בתמיכה נאותה ועידוד עשויות אמהות רבות "המהססות" בהחלטתן לעבור בהצלחה את הניסיון של הנקת שד. אנו משתדלים לעשות זאת על ידי סילוק גורמים שליליים, כגון ארוחות לא קבועות, ועל ידי פיתוח אווירה מסייעת מחוסרת מתח עם בעלים, רופאים,אחיות ותמוכות לידה בעלי יידע והבנה. הפעחת גורם חיובי השפעתו ככדור שלג. הצלחה מולידה ביטחון והצלחה נוספת.