כמה עצות בסיסיות, ורעיונות לבניית פרגולות עץ לאלו מבינינו העומדים לפני רכישה או החלפה וחידוש פרגולה קיימת. לפני שכתבתי מאמר זה התייעצתי עם אדריכל, היושבבדרך כלל מצידו השני של השולחן ועוזר לנו לתכנן את הבית והפרגולה בפרט, הוא שיודעאיזו אינפורמציה עלינו לדעת לפני שאנחנו בונים פרגולת עץ. מה הדברים החשובים אליהם אנו צריכים להתייחס, מה אפשרי ומה לא, מה כדאי ומהלא.
יש לזכור כי פרגולת עץ היא תוספת לבית הבנוי שצריכה להיות גם יפה וגם פרקטית. יש להתייחס אל הפרגולה כאילו הוא חלק ממבנה הבית וממבנה החצר, ולא כחלק מרהיטי הבית אותם מתכננים ובוחרים לאחר שהבית כולו עומד על בסיסו. כאשר אנו בונים בית חדש, משפצים את הישן, או פשוט מחליפים בבית הנוכחי את הפרגולה הישנה עלינו לזכורכי בארץ, מחליפים פרגולת עץ פעם בעשר עד חמש-עשרה שנים וכי החלפת פרגולת עץ היא הוצאה לא מבוטלת, ולפיכך עלינו לנסות ולהימנע ככל האפשר מטעויות בבחירתה ובעיצובה. יתרה מכך, עלינו לדעת שמעבר למראה הפרגולה, שחשיבותו כמובן גדולה, המטרה הראשונה שצריכה לעמוד לנגד עינינו היא שהפרגולה תהיה בנויה בצורה הטובה ביותר שתספק לנו את מירב הנוחיות בשימוש לאורךשנים .
ברמת ההחלטה העקרונית ישנן כמה נקודות חשובות עליהן כדאי להחליט מראש: השאלה התקציבית היא הנקודה החשובה ביותר. זהו הדבר הראשון שחשוב לקבוע. כדאי לבדוק מהו הסכום המקסימאלי שאנו יכולים להרשות לעצמינו להקציב לפרגולה חדשה ואותו לומר לאדם שבסופו של דבר יעצב ויתקין פרגולת עץ בשבילנו.
מומלץ להוציא מהחישוב התקציבי של פרגולת עץ את האביזרים הנלווים שאנו מתעתדים להרכיב בה ולבנות להם תקציבנפרד.בחלוקה גסה ניתן לומר כי כ- 70% מהתקציב צריך להיות מיועד לבניית הפרגולה עצמה כולל חומרים ותשלום עבור העבודה. ה-30% הנותרים צריכים להיות מופנים לרצפת הפרגולה, ריהוט כגון כסאות, שולחן, ערסל וכדומה, ואביזרים שונים כגון: אביזרי חשמל ותאורה (מאורר תקרה, אהילים, נברשות) אביזרים למנגל במידה ואתם רוצים, ועוד אביזרים כמו כיור, ברז ארון, בר משקאות, קמין בפרגולה ועוד. הפרופורציה התקציבית נבנית למעשה בהתאם לעלות הנזק הכלכלי ולנזק בכלל הנגרם במקרה וצריך להחליף את אחד מהפריטים שהזכרנו. כך למשל, מוצרי החשמל הם החלקים הזולים יותר באופן יחסי וקל יותר להחליפם.אם נצטרך להחליף את העץ לפרגולה הנזק יהיה גדול בהרבה הן מהבחינה התקציבית והן מהבחינה הטכנית.