גוש הקריות הוא אחד האיזורים המתפתחים ביותר בצפון הארץ. הוא התחיל בתור עיירות קטנות שצוותו לחיפה, חלקן אף היו שכונות שלה, והיום הגוש הזה עומד בפני עצמו – כל עיר ועיירה בפני עצמה, מתפתח, טכנולוגי, אקדמי ובעיקר קולט עלייה. קרית ביאליק היא אחת מהקריות בגוש הצפוני, והיא עיר במחוז חיפה. ב-1950 הפכה להיות מועצה מקומית וב-1975 היא הפכה להיות עיר עצמאית בתוך גוש הקריות. העיר, די ברור מאליו, קרואה על שמו של המשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק. גודלה של קרית ביאליק הוא 8000 דונם – והיא גובלת בקרית מוצקין, זבולון, חיפה ומטה אשר – הסמוך לעכו ונהריה. צורתה היא ארוכה וצרה – 8 ק"מ אורך, 3 ק"מ רוחב. גובה העיר הוא בין 2-20 מטר מעל פני הים.
היסטוריה של קרית ביאליק
קרית ביאליק נוסדה ב-1934, כשכונה בחיפה. היא הוקמה על ידי גרמנים מהעליה ה-5, והוא כונתה תחילה קרית הגרמנים. המטרה הייתה לקלוט יהודים כדי שיעבדו בתעשייה. חלק מהתושבים העדיפו לפרוש, ולהקים כפר חקלאי סמוך. כשביאליק נפטר, החליפו את שם הקריה ואת שם הכפר להיות על שמו. ראש העיריה הראשון שלה שרת 45 שנה – עד 1985, ושמו היה צבי קרלינר. הוא היה פופולארי מאד, ופיתח את העיר, ולכן נראה היה שלא יהיה מועמד שיחליפו. במשך השנים הראשונות סבלו התושבים מריבים רבים עם תושבי האיזור הערביים, וגם במלחמת העולם ה-2 ספגו התושבים הפצצות הקשורות למלחמה. אחת הסיבות להפצצות היו בתי הזיקוק הסמוכים, הידועים עד היום כנקודת תורפה באיזור חיפה. בשנות ה-50 הגיעו לקרית ביאליק גם הרבה עולים מהודו. בשנות ה-70 ואחר כך גם בשנות ה-90 הגיעו אליה הרבה מאד עולים מרוסיה – וכמו כל מחוז חיפה, עולים מרוסיה מאכלסים חלק גדול מהעיר. בשנות ה-80 הוקם הקריון, אחד מהקניונים הראשונים בישראל שנחשב עד היום אטרקציה במחוז חיפה. במלחמת לבנון ה-2 ספגה העיר הפצצות מסיביות. אחת האטרקציות בעיר היא עדיין בית העץ הראשון שנבנה בישוב, ששווה ללכת לבקר בו אם אתם בקריות.
אינפורמציה אודות העיר קרית ביאליק – אוכלוסיה, תרבות וגם למה לעבור לגור שם
מעבר לקריון בו אפשר לשבת לקפה או לקנות בגדים תרמיים – יש בעיר שכונות רבות, ששווה לבקר בהן, גם כי יש שם היסטוריה, אבל האמת, גם כי יש שם בתים זולים לקנייה והשכרה, ואם חשבתם לעבור לצפון זו אפשרות לא רעה. השכונות של העיר הן: ביאליק דרום – מקום טוב לחנך בו ילדים ויש שם את בית הספר הגדול ביותר בצפון ע"ש ד"ר זאב פיינשטיין. שכונת סביניה. שכונת צור שלום – השכונה הצפונית ובה בעיקר עולים, שם הבתים הכי זולים, ויש שם איזור תעשייה גדול שבו אפשר למצוא עבודה. שכונת קריית שמריהו – שם עד היום מתגוררים בעיקר יוצאי הודו, ויש שם קהילה גדולה של 100 משפחות, בתי כנסת הודיים ועוד. שכונת הפרפר – שכונה חדשה המיועדת בעיקר לזוגות צעירים (הוקמה במאה ה-21), במרכזה כיכר ומרכז תרבות גדול והרבה בתים צמודי קרקע. שכונת גבעת הרקפות – שם יש בניינים חדשים גבוהי קומות המיועדים למשפחות או אנשים אמידים, והיא קרובה לקריית אתא. בכל מקרה, אם חשבתם להצטרף לקרית ביאליק – אז בעיר יש כ-40 אלף תושבים, חלקם צאצאים גרמניים של העולים הראשונים אבל רובם עולים חדשים. בעיר ספרייה עירונית, מתנ"סים ואולם הופעות ואירועים. היא נחשבת לעיר מעודדת פעילויות נוער, וביחד עם חיפה וגוש הקריות יש הרבה מאד פעילויות ספורטיביות וגם של תרבות (מוסיקה ומחול).