קורות חיים נכונים ויפים, מעוצבים וממוקדים – מבטיחים לכם קדימות לקראת מציאת עבודה על פני מועמדים אחרים. זה אומר שאם בוס פוטנציאלי מקבל 100 קורות חיים, ושלכם מתאימים בנראות ובתוכן, יש סיכוי שהוא יקרא לכם לראיון ויבחר בכם אחד מעשרה. לפני שאתם ניגשים לכתיבת קורות חיים צריך להתכונן קצת, כדי לעשות את המקסימום ולקבל המשרה. אתם יכולים להתכונן על נייר או להתכונן על המחשב עצמו כבר, ובלבד שתעשו את העבודה הנדרשת.
הכנה לקראת הראיון: טיפים ורעיונות
כדי לוודא כתיבת קורות חיים איכותית ואפקטיבית, צריך לכתוב לעצמכם את התכונות החיוביות שלכם. זה חשוב מאד כי ככה אתם יודעים איך להבליט את התכונות האלו בקורות החיים – ואיך להראות את התכונות האלו בעבודות שכן תכתבו במסגרת קורות החיים, כלומר, לא כל העבודות שעבדתם בחיים שלכם – צריכות להופיע בקורות החיים. אז, כדי לתכנן את התכונות הטובות שלכם בהתאם לעבודה שאליה אתם מגישים מועמדות. להלן השאלות: מהי המשרה אליה אתם מגישים מועמדות? איזה תכונות נראה לכם שמחפשים ממועמד לעבודה זו? לאחר שתענו על השאלות האלו, כתבו את כל התכונות החיוביות שלכם – ללא אבחנה. לאחר שעשיתם זאת, התחילו לסנן את התכונות שלכם לעומת מה שכתבתם ברשימת ה"תכונות החשובות למשרה". מה שיש לכם ומתאים, הכניסו לקורות החיים ולטקסט אודותיכם. זה יגבש עבורכם את הסיבה מדוע אתם מתאימים עבור המשרה הספציפית הזאת. זה אמור להיראות כך: אני מגישה אפליקציה עבור משרת סייעות בגן ציבורי. אני רצינית, אחראית, אוהבת ילדים, יסודית ובעל אמפתיה וסבלנות רבה. נשמע מושלם עבור משרת סייעות לא?
התאמת קורות החיים לדרישות התפקיד
כאמור, כתיבת קורות החיים צריכה להתאים למשרה. זה אומר שאם יש משהו שנראה לכם מיותר: ניסיון תעסוקתי לא רלוונטי או תכונות שעלולות להטיל צל על קבלתכם לעבודה, הוציאו אותם מקורות החיים. אם במקרה תתעמתו עם עניינים אלו בראיון – דיה צרה לשעתה. קודם כל אתם צריכים לעבור את מבחן הסינון הראשוני שהוא מבחן קורות החיים. מה שלא נראה לכם רלוונטי לקורות החיים למשרה הספציפית הזו, הוציאו אותו החוצה. בנוסף, חשוב לעבור היטב על דרישות התפקיד במודעה אליה אתם עונים. קרי: אם ראיתם שימוש במילים מסוימות במודעה, הכניסו אותם לקורות החיים כמענה ישיר. זה יסווג אתכם כמועמדים טובים ורלוונטיים יותר לעבודה. אם מחפשים מזכיר, כתבו שעבדתם כמזכיר / מזכירה – כי זה בדיוק מה שמחפשים. אל תכתבו פקיד או ראש לשכה, כתבו מזכיר. יש הרבה מונחים מקבילים והשימוש המדויק יגדיל את הסיכויים שלכם לקבל את המשרה. חשוב לוודא שקורות החיים שלכם משרתים את מה שאתם צריכים. תנו לחבר או לבן זוג לקרוא את קורות החיים שלכם ולומר לכם מה הוא חושב. אם הוא יגיד שזה לא בולט דיו – שווה לכם לעשות תיקונים לפני שאתם שולחים את הקורות חיים. ההחלטה אם לשלוח קורות חיים באנגלית או בעברית גם היא קשורה לעבודה. אם זו משרה באנגלית, שמופיעה באנגלית בחברה בין לאומית (אפילו אם היא יושבת בישראל), יש לשלוח באנגלית. אם מדובר במשרה בעברית, חשוב לשלוח בעברית אחרת זה עלול להתפרש כ"פלצני" או מתיימר. חשוב לא להתנשא על הבוסים שלכם לעתיד, שכן לא חכמים בעיניכם הם ככל שיהיו, הם מאכילים אתכם ואת המשפחה שלכם. אם אתם מגישים קורות חיים דרך חברת כח אדם – אתם תמיד יכולים להתקשר ולשאול אותם באיזו שפה מומלץ להגיש את הנייר לחברה הספציפית אליה אתם מגישים מועמדות.