"קומיקס" מילה כה פשוטה שאנו חושבים שאנו מכירים היטב. סביר להניח שרובכם (בעיקר אלו שלא מכורים אל התחום) לא כל כך מבינים על מה המהומה בכלל. עולם הקומיקס התחיל אי שם בשלהי המאה ה- 19 על ידי היוצר היפני "הוקוסאי קצושיקה". קצושיקה יצר את סדרת חוברות הקומיקס – "הוסקאי מנגה". מדובר על תחילתה של מגמת הקומיקס ביפן שרק הלכה וגברה.
במשך השנים וליתר דיוק – במאה ה-20 הקומיקס עשה את הקפיצה המשמעותית שלו כאשר חוברות הקומיקס הפכו לתרבות של ממש והשתלטו על אירופה וכן גם על ארצות הברית. בין חוברות הקומיקס הפופולאריות של פעם היה ניתן לראות את מיקי מאוס, טרזן, פופאי, פלאש גורדון וכן כמובן שגם את סופרמן.
ציורי קומיקס בישראל
ציורי קומיקס נחשב כתחום לא כל כך פופולארי בישראל. לעיתים רחוקות ניתן למצוא קומיקס אשר מופיע בכתבי עת או לחילופין בעיתונים אשר פונים ישירות לאוכלוסייה בוגרת יותר. לעומת זאת. קומיקסים לילדים בישראל הינם דברים שכיח יותר ולכן אלו יכולים ליהנות מהציורים המשעשעים בכתבי עת שמיועדים לבני נוער וכמובן שגם לילדים.
קומיקס במדינת ישראל התחיל רק בשנות ה-90 של המאה הקודמת (עיכוב משמעותי לעומת מדינות אחרות אשר נחשפו אל התחום המציור כבר במאה ה-19 וחלקן במאה ה- 20. עיקרה של סצנת הקומיקס הייתה, באופן לא מפתיע, בתל-אביב. הישראלים נחשפו למגוון של קומיקסים שונים כמו: פלאפל מן, זבנג, טין-טין, בון וכן הלאה.
אם אתם חושבים שסצנת הקומיקס פסחה על הציבור החרדי כמו דברים רבים אחרים שציבור זה נאלץ לוותר עליו מחמת הצניעות, אתם טועים ובגדול. קיימים גם אמני קומיקס מפורסמים מאוד בציבור החרדי, כמו למשל: רחלי דוד, ולד, גדי פולק, דוד ביכמן ועוד רבים נוספים שצובעים את כותלי שערי הדת בצבעים משעשעים – כפי שילדים צריכים.