לאחרונה אנחנו שומעים יותר ויותר חברות ובתי השקעות את המינוח פורקס, בהקשר של השקעות בקופות גמל או השקעות בשוק ההון. פורקס זה למעשה המינוח המקצועי והלועזי של שוק המט"ח (מטבע חוץ) הבינלאומי. מטבע חוץ הוא מטבע של מדינה אחרת מאשר המדינה אשר ממנה הסוחר מגיע, והוא נסחר בהיקף בינלאומי כאשר אחת התוצאות העיקריות בתהליך פורקס היא השינוי בערכו של המטבע עם סיום כל יום של מסחר.
הגורמים אשר נוטלים חלק בתהליך פורקס הם בדרך כלל בנקים, בתי השקעות וגופים כלכליים אחרים. עיקר תהליך פורקס מתבצע בצורה פשוטה למדי – מטבע של מדינה מסוימת מוחלף במטבע של מדינה אחרת. ברגע שאלפי גורמים בשוק מבצעים פורקס מדי יום, המטבע שנסחר הכי הרבה באותו יום למעשה יעלה בערכו והמטבעות שנסחרו פחות ירדו בערכם. נכון לשנת 2008, תהליכי פורקס שמתקיימים מדי יום הם בעלי נפח של למעלה מ-4 טריליון דולר אמריקני.
פורקס הוא ללא ספק השוק הגדול ביותר בעולם, הן מבחינת כמות הסוחרים במטבעות והן מבחינת כמות העסקאות וגודלן. ככל שהעולם הופך להיות יותר גלובלי כך התפקיד של תהליך פורקס תופס תפקיד יותר חשוב. חברות בין לאומיות רבות משלמות על עסקאות שהן מבצעות במטבעות זרים, תיירים המתארחים במדינות זרות משלמים במטבע של המדינה בה הם מבקרים, ולכן, מסיבות אלו ואחרות, תמיד תהיה תנועה של תהליך פורקס.
תהליך פורקס בנוי בצורה כזו שסחר בין סוגי מטבעות מתבצע בזוגות. זאת אומרת שתהליך פורקס בין דולר ליורו יתנהל בנפרד מאשר פורקס של דולר מול לירה שטרלינג, ובנפרד מאשר פורקס של דולר מול שקל. ההפרדה נעשית כדי לאמוד את כוחו של המטבע מול המטבע שאיתו הוא נסחר באותה נקודת עסקה, ולמנוע מכוחו הכללי להשקיע על היקף העסקה. לכן ישנן תנודות רבות בערכן של מטבעות מדי כל יום של פורקס