באופן אישי, קשה לי מאוד להבין כיצד יכולים אנשים בכלל, וישראלים בפרט,להתנהל ולהתפתח ללא ידיעת השפה האנגלית, לפחות ברמת ההבנה הבסיסית. הרימדובר על שפה כה נפוצה, כל כך חשובה בהרבה פרמטרים ותחומים בחיינו, גםהכלכליים, גם התרבותיים, גם הפוליטיים וגם ככזו שרובנו המוחלט מתאווה להיותחלק ממנה, ממה שהיא מייצגת וממה שהיא מאפשרת למגשימים את חלומותיהם. אתהפיכת החלום הישראלי ואת ה- Wishful Thinking למציאות ניתן להגשים היוםבאמצעות קידום אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה בחו"ל ובאמצעות בניית קריירהוחיים במדינות כמו ארה"ב, קנדה, אוסטרליה ואנגליה, בה ההתנהלות, כמובן, היאבאנגלית ובאנגלית בלבד. הדרך לשם עוברת דרך מבחן TOEFL (ראשי התיבות של בחינה באנגלית כשפה זרה) ודרך קבלת ציון העומדבקריטריונים של המוסדות שאליהן בחר הנבחן להפנות את תוצאות המבחן, הקשהוהמורכב, הזה.
מתי נזדקק לבחינת טופל
באופן כללי, כל רצון לעבור מלימודים אקדמאיים, גם לתארים מתקדמים,בישראל ללימודי חו"ל באוניברסיטאות או במכללות מוכרות ואיכותיות, יביא איתוגם את הצורך להיבחן במבחן TOEFL , או, כפי שנכון יותר לקרוא לו, בחינת TOEFL IBT (המבוסס על כתיבת המבחן דרך האינטרנט- Internet- Based Test ). למעשה, עלפי האתר הרשמי של הגוף המכין והמעביר את בחינות הטופל הגלובאליות, יש חמשסיבות מרכזיות לביצוע המבחן והן:
- הרצוןללמוד במוסדות להשכלה גבוהה בחו"ל
- רצוןליטול חלק, או לקבל פטור, מתוכניות דוברות אנגלית, גם בחוגים ובלימודיםהמתקיימים בארצות המוצא
- קבלתמענקים או מלגות ללימודים או לפיתוח קריירות בחו"ל
- בחינתקצב ההתקדמות האישי למי שלומד אנגלית באופן מקצועי, אקדמי או פרטי לצרכיו שלו
- סטודנטיםאו מבקשי עבודה הפונים לקבלת אשרות כניסה, שהייה וויזות למדינות דוברותאנגלית.
. מהי פרוצדורת ביצוע המבחן ומי, בעצם, עומד מאחוריו
מבחן טופל הוא מבחן בינלאומי הנערך, במועדים קבועים וידועים מראש, בכל חלקי הגלובוסעל מנת לאפשר סיכוי שווה וזהה לכל אחד ואחת להשתלב בתחומי הידע, הכלכלה,התרבות בחברה המערבית המפותחת, שברובה הגדול דוברת אנגלית והשפה המקצועיתבה היא אנגלית. המבחן מאפשר, למעשה, ליצור סוג של נקודת שיווי משקלוקריטריון מינימאלי בר השוואה לסינון מועמדים ולבחירת אלו שהם גם בעליהפוטנציאל הגדול ביותר מבחינת הישגיהם וכישוריהם וגם בעלי רמת ידע מספקתבאנגלית על מנת להשתלב במהירות, בקלות וביעילות בכל מוסד ובכל מקום בויבחרו לפעול. את המבחן בונים, מעבירים ובודקים בארגון בינלאומי ללא מטרתרווח ( NGO ) בשם ETS והוא מוכר על ידי מאות ויותר מוסדות להשכלה גבוההבחו"ל, ארגונים גלובאליים וחברות עסקיות ברחבי העולם, כך שמעבר של מבחן אחדיכול להיות פתח לעתיד מלא אפשרויות וסיכויים.