הנדסת מזון
האוכל אשר מגיע לצלחת שלנו נראה כמובן מאליו ודבר יחסית בעל תהליך פשוט, אך לא כך הוא, המזון שאנו צורכים עובר תהליכי פיקוח כל כך רבים עוד בטרם מגיע לצלחתנו, שאנו כלל לא מודעים אליהם, אלא, חלילה, במקרה של התרשלות. ניתן לפרט את כל שלבי הפיקוח לפרטיו הקטנים או לקרוא להם בשם כולל- הנדסת מזון. הנדסת מזון היא תהליך פיקוח המבוצע על כל מזון באשר הוא, איפשהו בין היציאה מהמפעל לבין ההגעה לצלחת. כל מזון שמיוצר חייב לעבור תהליך פיקוח שכזה, המבטיח שהמוצר ראוי למאכל אדם גם לאחר כל תהליכי העיבוד באשר הם. תהליכי הפיקוח מבוצעים החל משלב תכנון המכונות בהם יעבור המזון בתהליכיו השונים, ייצור המזון, הרכבתו תכולתו, התוספים אשר מוספים אליו, אם יש כאלו, תנאי שימור המזון, אריזתו, הובלתו והגעתו אל הצחת של כל רוכש אותו. הנדסת מזון היא תחום מאוד מורכב ונלמד כחלק ממכלול תחומי לימודי הנדסה , במוסדות לימודים כדוגמאת במכללה להנדסה על שם סמי שמעון, או כל מוסד אקדמי המנהיג מסלול כללי בהנדסה או ייעודי בהנדסת מזון.
מסלולי הלימוד השונים
רוב לימודי הנדסת המזון נלמדים במסגרת תואר ראשון בהנדסה, הן במכללות השונות והן באוניברסיטאות השונות. התואר הוא ככלל התארים, אורך כארבע שנים, תוך התמחות בתעשיית המזון. כמו כן, ישנה אפשרות ללמוד הנדסת מזון במסגרת לימודי תעודת הנדסאי, אשר לרוב נמשכים כלימודי תואר ראשון ובסופם ניתנת תעודת הנדסאי עם התמחות במזון, כלומר- טכנולוג מזון. את מסלול ההנדסאים ניתן גם כן למצא במכללות השונות ובאוניברסיטאות השונות, הן הכלליות יותר והן המיועדות יותר למקצועות הטכנולוגיה השונים.