מפני שלא מומלץ ולא יעיל להתעלם מהמצבים הללו (הם לא יעלמו), או לחילופין לטפל באירועים אלו ללא קבלת סיוע חיצוני ומקצועי, מומלץ לפנות אל חוקרים פרטיים. אנשי מקצוע אלו הוסמכו במיוחד לצורך טיפול במצבים שכאלו.
חקירות אישיות
חוקר פרטי הינו בעל מקצוע אשר רכש תעודה ורישיון ממשרד המשפטים. משרד המשפטים העניק לו סמכות לעסוק בחקירות שונות כמו למשל חקירות פרטיות, ביצוע מודיעין עיסקי, מודיעין תחרותי, ביצוע מעקבים ועוד. בכדי להיות בלש פרטי יש לעבור זמן הכשרה של כשלוש שנים במסגרתו של משרד חקירות. כמו כן, הרישיון אשר ניתן לחוקר הפרטי אינו מאפשר לו לעבוד באופן פרטי אלא רק כחלק ממשרד החקירות.
משרדי החקירות מאפשרים ללקוחותיהם לקבל שירות מקיף ביותר- הם עוסקים בתחומים אשר נוגעים לחיים האישיים של הלקוח- משפחתו, ילדיו, חיי זוגיות שלו, עוסקים בנושאים אשר קשורים למקצועו- ללקוחותיו, תחום העיסוק שלו, מתחריו, אפשרויות התפתחותו של העסק ועוד. בשל כך, פיתחו משרדי החקירות מגוון שיטות עבודה, כאשר לכל מצב וסגנון חקירה יש את הכלים אשר מתאימים עבורו.
לצורך ביצועם של המעקבים למשל (אשר מהווים דרך מרכזית בתחום החקירה), משתמש החוקר ברכבים מגוונים, תוכנות משוכללות אשר ניתן להתקין במחשבים, מכשירי הקלטה, מצלמות סמויות ועוד. נוסף על כך יכול החוקר לגלות האם מתבצעות האזנות סתר. האזנות סתר הינן האזנות לשיחות אשר מתבצעות בין שני אנשים, כאשר האדם המאזין מקשיב או מקליט את השיחה ללא ידיעתם של המשוחחים. חשוב לדעת כי ללא הסכמתם של מנהלי השיחה וכאשר אין צו מטעם בית המשפט- מדובר בעבירה פלילית ועבירה על חוקי הפרטיות. כמו כן, במקרים רבים יסייע הלקוח לעבודתו של החוקר הפרטי. הוא יעשה זאת על ידי סיפוק המידע (אשר נמצא ברשותו) אודות הנחקר. מידע מסוג זה עשויי להיות- מגוריו של הנחקר, ציון המקומות בהם הוא מסתובב, קשריו עם אנשים שונים, דרך ההתניידות שלו ועוד.
לאחר סיום עבודתו של החוקר יקבל הלקוח דו"ח ממשרד החקירות. הדו"ח יכיל את הממצאים והראיות אשר נאספו במסגרת אותן חקירות אישיות. הראיות עשויות לכלול בין היתר תמונות ועוד. יש לפנות עם הראיות הללו אל המשטרה, בית המשפט או כל גורם רלוונטי אחר.