ישנם מונחים רבים בעולם המיסטיקה שנוגעים לחיים שלנו כבר מאות שנים. אחד המושגים השגורים ביותר בעולם שלנו הוא עין הרע. מדובר על מושג מיסטי לפיו הגורל שלנו מושפע מאיך שאנשים מסתכלים עלינו.
בדרך כלל קנאה או רכילות משפיעים במיוחד על גורלו של האדם עליו מסתכלים. ביהדות הביטוי מקובל גם כן, על אף שבעיקרון הוא נחשב אמונה טפלה. הוא מקובל בקרב יהודי צפון אפריקה, בעיקר. ישנן טכניקות רבות להגן על האדם מפני עין הרע – הכוללות טקסים, קמעות, תפילות ופולחן מסוגים שונים. ביהדות ההתייחסות הראשונה לעין הרע מופיעה בגמרא – יוסף היה חסין מפני עין הרע ("ואין עין רעה שולטת בהם, אף זרעו של יוסף אין עין רעה שולטת בהם").
עין הרע ביהדות
היהדות מתייחסת בצורה אמביוולנטית לעין הרע. ישנם הוגים רבים ביהדות שמתייחסים אליה; הם האמינו כי אלוהים מגן מפני עין הרע, שהיא השטן, ולרוב שופט את האדם שהביטו בו בעין הרע לחיים. כשאדם מקנא במישהו אחר, הוא בעצם מערער את סמכותו של אלוהים. בשל התפיסה המיוחדת של היהדות לענייני הקנאה, יהודים נחשבים ברי סמכא בכל הקשור לעין הרע. ישנם מומחים רבים למיסטיקה מסוג זה, למשל אדם קינן. קינן נחשב לבר סמכא בכל הקשור לקריאה בקלפים וטארוט מעל 15 שנה.
סכנות של עין הרע
בהנחה ומאמינים כי העין יכולה לגרום לנזקים, הפוטנציאל שלה הרסני בתחומים רבים. מחלות ואסונות הם בעיקר מה שמיוחס לה. בדרך כלל האשמה מוטלת על אנשים שיש להם משהו בעיניים; למשל, אנשים שבוהים ונועצים מבטים (בתרבויות מיסטיות, למשל, במרוקו, זה לא מקובל) וגם אנשים פוזלים נחשבו למסוכנים מבחינת עין הרע. כל אדם חשוף לעין הרע, אבל אנשים שיש להם הרבה בחיים נחשבים לחשופים יותר כי אנשים מקנאים בהם.