חדרי ילדים היו מאז ומעולם החדרים הצבעוניים והדינאמיים ביותר בכל בית. דינאמיות זו נובעת מהעובדה שהילד גדל במהרה תוך שהוא מעביר את שנותיו בחדר ולכן מדי כמה שנים משתנה הריהוט והעיצוב של החדר בצורה המתאימה לגילו ואופיו של הילד. מאמר זה ישים דגש על מיטות מעבר, תפקידם והאפשרויות העומדות בפני הצרכנים.
מזל טוב- הגיע הזמן למיטת מעבר
בשלב שבו הילד כבר אינו מצטייר כתינוק ומיטת התינוק אינו מתאימה למימדי גופו אך מיטת ילד בוגר עדיין נראית לנו כגדולה מדי, הגיע הזמן לקנות מיטות מעבר. מיטה זו נמוכה ממיטת נוער רגילה וגודלה הוא מחצית ממיטת נוער. דבר נוסף אשר מבדיל בין מיטת נוער רגילה לבין מיטת מעבר הוא שכאן יש אפשרות לחברה מעקה בטיחות אשר יבטיח כי לא יהיה מצב בו הילד ייפול מהמיטה באמצע הלילה. ניתן לומר כי מיטת מעבר היא השילוב החכם ביותר בין מיטת נוער לבין מיטת תינוק ונכון להיום ניתן למצוא סוגים שונים של מיטות איכותיות אשר יכולות לשמש עד הילד גם בגילאים מתקדמים יותר (ניתן להאריך חלק מהמיטות). בחירת מיטת מעבר לחדר ילדים שלכם חייבת להיעשות תוך לקיחה בחשבון של מספר שיקולים.
נקודות חשובות
• גיל- חשוב לא ללחוץ על הילד לעבור אל מיטת המעבר אם הוא אינו מעוניין בכך. בדרך כלל הגילאים בהם ילדים עוברים מיטה הם בין גיל שנה וחודשיים שלושה לגיל שלוש. פעמים רבות ההורים מחליטים להעביר את הילד מיטה רק כאשר הוא כל הזמן מטפס ממיטת התינוק החוצה. זהו הסימן האולטימטיבי שהגיע הזמן לעבור מיטה.
• גמילה מחיתולים- שלב המעבר למיטה החדשה צריך להיות בטרם הגמילה מהחיתולים. שכן, גמילה מסמלת שהילד שלכם הופך לילד עצמאי וחלק מהתפקיד הוא גם קימה מהמיטה באמצע הלילה או מוקדם בלילה על מנת ללכת לשירותים.
• יותר מתינוק אחד- בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מתחתנים בגילאי השלושים ועל כן הנשים גם נכנסות להריונות סמוכים אחד לשני. בואו של תינוק חדש אינו מצביע על כך שהתינוק הקודם מתאים למיטת מעבר. ההמלצה היא לזנוח את הרעיון. ישנם מצבים בהם התינוק הקטן יותר יגלה מוכנות למעבר למיטה זו טרם הילד הבוגר יותר.