הריסים צומחים מתוך זקיקים שהינם גומות בעור. זקיקים אלה חשופים לזיהום חיידקי, בעיקר של חיידקי סטפילוקוקוס. זיהום כזה עלול לגרום להתפתחות תפיחה אדומה ומכאיבה בשולי העפעף, סביב בסיס הריס. ראש המוגלה שמופיע בתפיחה נקרא שעורה.
הסימפטומים הנלווים לשעורה הינם בדרך כלל נפיחות בעפעף, אודם, כאב בעפעף,עין דומעת, תחושת גרד ורגישות לאור.
בדרך כלל השעורה נעלמת בעצמה תוך כ- 7 ימים אך קיים חשש שהשעורה תחזור ותופיע תוך תקופה קצרה עקב התפשטות של חיידקים מהשעורה הראשונה אל זקיקי ריסים נוספים.
מהם הגורמים לשעורה?
ניתן להצביע על מספר גורמים שתורמים להתפתחותה של שעורה בעין ובניהם - מחלה דלקתית בעפעף, אי שמירה על הגיינת העין, שימוש בחומרי איפור או טיפוח מסוימים, לחץ ומתח, שינויים הורמונליים.
כיצד מטפלים?
בכדי לזרז את התבקעותה של השעורה ולגרום למוגלה להצטבר בקצה השעורה, יש להניח תחבושות חמות על העין במשך 3 פעמים ביום לפחות. ניתן לעשות זאת על-ידי הנחת שקיות תה חמות ולחות על העין או טבילת צמר גפן במים חמים והנחתו על השעורה. טיפול זה גורם לריס להיתלש יחד עם המוגלה.
לאחר מכן יש לשטוף את העין כדי לנקות את כל המוגלה שהצטברה בה.
תרופות סבתא מומלצות לשעורה הינן טפטוף מיץ לימון טרי על השעורה או מריחת שום כתוש על העפעף. בכל פעולות אלו יש להיזהר מחדירת החומר לעין.
במידה ואין שיפור בשעורה תוך מספר ימים או במקרה והופיעה שעורה נוספת תוך תקופה קצרה, יש להתייעץ עם רופא מומחה שייתכן וימליץ על טיפול אנטיביוטי.