שלא כמו בעבר, טיפול פסיכולוגי היום מאוד זמין ובכל עיר ניתן למצוא מספר רב של פסיכולוגים מקצועיים. השאלה היא כמובן מתי כדאי לפנות אל פסיכותרפיסט/ית? באילו מצבים טיפול נפשי יכול לעזור? האם ישנם מצבים המחייבים התייחסות מיוחדת?
תחת אילו נסיבות מומלץ להגיע לטיפול פסיכולוגי?
טיפול אצל פסיכותרפיסטית יכול לעזור במגוון תחומים בחיינו, מצבים רבים ומגוונים ותקופות בהן אנו לא בטוחים איך להמשיך בחיינו, כיצד להתנהל ומה לעשות, למשל:
- ייאוש ותסכול ממערכות יחסים, מקום העבודה וכו'
- קשיים במציאת זוגיות וניהול קשרים אישיים
- קשיים בהתקדמות מקצועית
- מתח ולחץ
- משבר בחיי הנישואין
- אירועים טראומטיים (תאונה, קורבנות פשע, מלחמה וכו')
- שינויים גדולים כמו הורות, מעבר למשרה חדשה, לעיר זרה וכו'
- אובדן, אבל ושכול
- היעדר מטרה וקושי במציאתה
- תושת בלבול, חוסר שליטה וכו'.
בכל מצב בו אנו חווים תחושה של אובדן הכיוון בחיינו, מרגישים שאנו לא בטוחים מה השתבש בדרך למטרה כלשהי, מאוכזבים, כועסים, מתוסכלים, במצבים בהם מחשבות שליליות מציפות אותנו וכדומה טיפול פסיכולוגי עשוי להיות התשובה ולעזור לנו לעמוד חזרה על רגלינו.
מתי חשוב מאוד לפנות אל פסיכותרפיסטית?
בנוסף למצבים בהם כל אחד מאתנו עשוי להיתקל בהם בחיי היומיום שלנו, פסיכותרפיה מטפלת גם בבעיות נפשיות מורכבות כמו למשל: טיפול בחרדה, טיפול בדיכאון ואובדנות, הלם קרב ותסמונת פוסט טראומטית, הפרעות שליטה בדחפים - טריכוטילומניה, אכילה כפייתית וכו', פחדים ופוביות ועוד. מצבים מסוגים אלו דורשים התערבות פסיכולוגית לשיפור מצבו הנפשי של האדם הסובל מהם. ללא טיפול מקצועי ומתאים קשה מאוד להתמודד על הפרעות מסוג זה בכוחות עצמנו.
אני לא חווה כל קושי או בעיה, האם טיפול פסיכולוגי בכל זאת כדאי?
חשוב מאוד לזכור כי טיפול אצל פסיכותרפיסט לא חייב להיות ספציפי, אם אתם לא חווים קושי בחייכם, אם אינכם סובלים מהפרעה נפשית או רגשית עדיין תוכלו להיעזר בפסיכותרפיה כדי להכיר את עצמכם טוב יותר, ללמוד מטעויות העבר, להעלות את רמת הסיפוק בחייכם אף יותר ולתכנן קדימה מתוך מקום שלם ובריא.