70% מהנשים שמגיעות לגיל המעבר "זוכות" להכיר את התופעות שמתלוות אליו. התופעות הנפוצות הן גלי חום או הזעות בלילה, נגרמות על ידי שינוי ברמת ההורמונים במערכת הגופנית של האישה, אך יש עוד המון תופעות שונות.
מה הן התופעות של גיל המעבר?
1. גלי חום/קור - לא כל הנשים נתקפות בגלי חום או קור, אך יותר ממחצית מהן כן. גלי החום האלו הם התגובה של הגוף לירידה של ההורמונים, דבר שקורה כשהאישה מגיעה לגיל המעבר. גלי החום בדרך כלל מלווים גם בסומק בלחיים ובפלג הגוף העליון.
2. הזעות לילה - ההזעה הלילית היא אחותו של גל החום, שני הדברים מאוד דומים, רק שההזעה בלילה היא הרבה יותר אינטנסיבית.
3. מחזור לא סדיר - כשההורמונים "משתגעים" כמו בתקופת גיל המעבר, המחזור נעשה לא סדיר - פעם אחת הוא קצר וחלש, פעם שנייה חזק וארוך עם כאבים, מגיע אחרי 24 יום במקום אחרי 28 ולפעמים הוא אפילו לא מגיע.
4. אובדן חשק מיני - נכון, לכל אחד יש תקופות שבא לו יותר ותקופות שבא לו פחות מכל מיני גורמים שונים, בתקופת גיל המעבר האישה גם כן מאבדת את החשק המיני שלה, בגלל שההורמונים לא מאוזנים.
5. שיער - השיער שלנו צריך הורמון שנקרא אסטרוגן, וכשהוא לא מקבל אותו - פתאום אנו שמות לב שהשיער שלנו נהיה דליל ויבש, נושר, ולא רק מהראש.
6. בעיות שינה - את קמה הרבה באמצע הלילה, בשעות לא שעות, מסתובבת על הגב, משנה כיוון, מחליפה כריות ובקיצור - סובלת מנדודי שינה, יכול להיות שזה קשור לגיל המעבר. גם כשאת מצליחה לישון, את מרגישה שזה לא 100% מנוחה כמו שהיה בעבר.
7. קושי להתרכז - פתאום את שוכחת דברים, לא מצליחה להתרכז בדברים אחרים ומקבלת בלאק אאוט לכמה שניות - ייתכן כי זה מחוסר שעות שינה עקב גיל המעבר.
8. עלייה במשקל - כשההורמונים מתחלפים והמערכת הגופנית משתנה, נשים נוטות להעלות מעט במשקלן. חלק מהרופאים טוענים שאין לכך שום קשר לגיל המעבר, ונשים נוטות לעלות במשקל בגלל שהמטבוליזם שלהם נעשה איטי יותר, אך מחקרים אחרים מוכיחים שרמת ההורמונים בגוף קשורה לקילוגרמים הנוספים.
כמובן שיש עוד תופעות בגיל הזה, שיפורטו במאמר הבא.