בעבר היה זה מחסום זרוע אשר שימש בתור שער אוטומטי בכניסה למפעלים, ישובים או מתחמים סגורים. היום מלבד הזרוע קיימים גם שני סוגים של שערים אוטומטיים שנועדו על מנת לשפר את רמת הביטחון שמספק שעה אוטומטי ועל מנת לשמור על השטח המגודר מפני חדירה של גורמים בלתי רצויים. בזכות הטכנולוגיה החדשה שבאמצעותה מיוצרים השערים החדשים, הם יכולים להתאים גם לבתים פרטיים, גם למפעלים וגם לכניסה למושבים. אפשרויות עיצוב מעניינות הופכות את השערים האוטומטיים להרבה יותר מתאימים לסביבה שבה הם נמצאים.
סוגים של שערים אוטומטיים
שני הסוגים העיקריים של שער אוטומטי שבהם משתמשים היום, הם שערים צפים או שערים נגררים. השער הנגרר נע על גבי גלגל שמותקן קבוע בתוך המסילה המחוברת לרצפה. שער מסוג זה יתאים למקומות רחבים מאוד אך הוא איטי יחסים לסוג השני. הסוג השני של שערים אלה הוא שער צף שלא נוגע באדמה בעת הפתיחה או הסגירה. הוא לא אטום כמו השער הנגרר שמספק את רמת האטימות הגבוהה ביותר, אך השער הצף הרבה יותר קל לתחזוקה ונוח יותר לשימוש.
שער אוטומטי מעוצב על פי דגם ייחודי
שער אוטומטי יכול להיות מעוצב מיחידה אחת של מתכת מגולוונת והוא יכול להגיע במגוון שילובים על מנת לספק גם את המגע של האסטטיקה למקום בו הוא מוצב. כך למשל קיימים היום שערים המשלבים מתכת עם זכוכית חלבית חסינה או שערים המשלבים בתוכם קורות עץ. שערים אלה יכולים להגיע גם עם יחידות פרזול המיועדות לשם עיצוב וגם עם ידיות, ניתן לשלב אותם עם חומה מאבן ירושלמית וגם לצבוע אותם בצבע השונה מצבע שחור. מבחינת הצורה של השערים האוטומטיים, הם יכולים להגיע בצורה ישרה או להיות בעלי חזית בצורת חצי עיגול. העיצוב הופך את השערים הגדולים והמאסיביים האלה למתאימים יותר עבור הסביבה ומצ'פרים את השימוש בהם עם מראה אסטטי.
החידוש: הנייד שלך הוא השלט של שער אוטומטי
הפטנט החדש בתחום השערים האוטומטיים מאפשר את פתיחתם באמצעות מכשיר הטלפון. לא צריך יותר שלטים והמערכת מתאימה לכל סוגי הטלפונים, גם למתקדמים ביותר וגם לפשוטים יותר. השימוש בטלפון נייד בתור שלט מבטל את הצורך בהחלפת סוללות, קידוד או שכפול ומבטיח, כי מי שאינו רצוי במקום, לא יוכל לפתוח את השער. היתרונות המהפכניים ביותר במערכת פתיחה באמצעות הנייד הם, שבשיטה הזאת ניתן לפתוח את השער מכל מקום ושזה מאפשר לכמות גדולה של משתמשים להשתמש בשער ללא הצורך בשכפול השלט.