קולנוע הוא אחד מהתחומים האמנותיים הפופולאריים בעולם. מאז המצאתו הוא מקור השראה והנאה לרבים כל כך, ומהאמנים הטובים של המאה ה-20 (וגם של המאה ה-21 עד כה) הם קולנוענים ושחקני קולנוע. על פי ההגדרה הפשוטה - לימודי הקולנוע מכשירים תלמידים לעסוק בכל הקשור לחיבור בין משחק, סאונד וצילום. כמובן שמדובר בתחום אמנותי רחב היקף, בעל היסטוריה של כמאה שנה בה חלו תמורות רבות בצורתו ובחומר שלו - עובדות שהופכות את הלימודים למורכבים ומרתקים. אפשר ללמוד לימודי קולנוע במגוון רחב של מסלולים: בין היתר לימודי הפקה, לימודי בימוי ועריכה, לימודי צילום וסאונד, לימודי תסריטאות ועוד. אפשר לשלב את לימודי הקולנוע עם חוג נוסף, בדרך כלל הומאני - כמו אמנות, חינוך, פילוסופיה, פסיכולוגיה ועוד.
אודות הקולנוע - ההמצאה בצרפת ועד מיקומו החשוב בתרבות האנושית כיום
הסרט הראשון מיוחס לאחים לומייר שצילמו והקרינו בבית קפה בפריז ב-1895. הפלא הטכנולוגי הזה הפך עד מהרה לסוגה אמנותית מדהימה. שילוב של תמונות לכדי תנועה, ולאחר מספר עשורים גם לסינגריה עם סאונד, הם אחד התחומים הרלוונטיים והמעניינים בתרבות ובאמנות בת זמננו. הזמן הקצר שלקח לסרט הפשוט וחד הגווני להפוך לסרט תלת ממדי שמתפרץ במלוא עוזו מחוץ למסך הוא קצר, ומרשים ביותר, ועל ציר הזמן הזה מתקיימים הלימודים. סביב הקולנוע התפתחה תעשייה עשירה ודשנה מאד שרבים מהתלמידים מעוניינים להתחבר אליה. התעשייה הענקית (המפלצית יש לומר?) מלאת הכספים כוללת אמנים, אנשי תאטרון, אנשי הפקה, אנשי טכנולוגיה, אנשי תרבות, שחקנים ואפילו סבוכה עם הפוליטיקה - בעיקר בארצות הברית (הוליווד ידועה שמשפיעה משמעותית על הפוליטיקה, ורוב השחקנים בה הם דמוקרטים).
לימודי קולנוע - התמחות, קורסים ונושאי לימוד
הלימודים כוללים תחומים רבים שמטרתם העשרה והמתקצעות בנושאים הקשורים לעשייה הקולנועית. בדרך כלל לומדים סקירה והיסטוריה של הקולנוע - מאז ועד היום; התפתחות, סגנון והפצה בעולם; תפקידו בתרבות האנושית; מציאות / קולנוע; שיקוף והשפעה חברתית, פוליטית וכלכלית של הקולנוע; הקולנוע בעידן מקוון; סוגי קולנוע; בעלי תפקידים בהפקה קולנועית ובעולם הקולנוע. בנוסף, לומדים כמובן לימודי הפקה קולנועית לסוגיה, מדוקומונטרי, דרך יומני, דרך טלוויזיוני, ועד סרטי פעולה, קומדיות, דרמות ואנימציה. כל אחד מסוגי הסרטים הללו דורש מיומנויות אחרות. כמובן שבעלי התפקידים על הסרט (לפחות המ
ינימום שבהם) נשארים דומים: כותב, במאי, תסריטאי, תאורן, צלם, מפיק ועוד. כל אחד מהמקצועות האלו דורש מסלול התמחות נפרד, עם ניסיון אחר ויכולות עבודה שונות שבאות לידי ביטוי בקורסים אותם יבחר התלמיד. בארץ מסלולי לימוד רבים של קולנוע בבתי ספר רבים (מכללות ואוניברסיטאות); כאמור אפשר לשלב את החוג לתואר ראשון עם חוג נוסף כמוזכר לעיל. הבוגרים יכולים לבחור להשתלב בתעשיות רבות בארץ ובעולם - בין היתר: קולנוע מיינסטרים, קולנוע שוליים, קולנוע דוקומנטרי, טלוויזיה, אמנות / ניו וידאו / עריכה / וידאו ארט, קליפים מוסיקליים, משרדי פרסום וכל מה שקשור לעולם המושן (פרסומות או פרומואים ואריזה גרפית) ועוד. אפשר ללמוד בארץ לתואר ראשון ושני בקולנוע, וגם לימודי תעודה או לימודי הנדסאי. בין הקורסים הנלמדים אפשר למצוא את הנושאים הבאים: צילום והפקה של סרטים, בימוי סרט "אמיתי" לעומת סרט אנימציה, וידאו וטכנולוגיה, תולדות הקולנוע ותולדות האמנות, ביקורת קולנוע, פילוסופיה של האמנות והקולנוע (ממרשל מקלואן ועד ז'יל דלז), הפעלת ציור טכני, עיצוב תפאורה וארט דיירקשן של סרט, גרפיקה ועיבוד תמונה, עיצוב לשידור (למשל ההבדל בין פרוגרסיב לאינטר לייס), תסריטאות וכתיבה (מסיפור לטריטמנט לתסריט); מונוגרפיה בקולנוע; קולנוע ישראלי, יסודות הבימוי, בקיאות בסרטים, ספרות ועוד ועוד.