בר שייקים + בר שייקים+ דוכני מזון
סוגיות בתכנון בר מצווה
הרבה הורים שואלים את עצמם איך לחגוג את בר המצווה לבנם, באופן חווייתי ומיוחד. מצד אחד לתת לאירוע את הנופך המהותי שלו, כי בכל זאת הנער נכנס לעול מצוות, ומצד שני את הפן הכייפי והילדותי, כי אחרי הכול, חתן השמחה הוא ילד בן שלש עשרה. סוגיה נוספת שעולה, הינה סוגיית רשימת המוזמנים לאירוע. מחד גיסא, ההורים רוצים להזמין את המשפחה הקרובה והמורחבת לחגוג איתם, ואולי גם את מעגל החברים והשכנים הקרוב, מאידך גיסא, חתן הבר מצווה מעוניין באורחים בני שלש עשרה, חבריו בני גילו. הפתרון הפשוט הוא לערוך שני אירועים נפרדים, אבל זהו גם הפתרון היקר.
בר מצווה לדוגמא
מי שלא מעוניין לערוך שני אירועים שונים, ולא חושש מהפקת אירוע מורכב יחסית, מוזמן לקרוא על אירוע בר מצווה שהוזמנתי אליו לאחרונה. הייתי בבר מצווה שאורגן ותוכנן באופן מושלם, וכלל בתוכו את כל האלמנטים שמומלץ שיהיו במהלך האירוע. לאירוע הוזמנו כמאה וחמישים איש, מתוכם בערך שבעים חברים של הנער מהשכבה בבית הספר. האירוע היה משותף לבני המשפחה, חברי המשפחה וחברי הילד, ולמרות זאת כל אחד מהאורחים הרגיש כאילו האירוע הותאם במיוחד עבורו.
פירוט האירוע
האירוע התקיים באולם קטן, והאוכל הוזמן מקייטרינג. השולחנות היו ערוכים ומעוצבים מסביב לאולם, ובמרכז האולם הייתה עמדת בופה גדולה ומעוצבת. כמו כן, היו דוכני מזון הפזורים בנקודות בודדות בחלקו הקדמי של האולם. דוכני מזון אלו איישו על ידי עובדי הקייטרינג, ובכל אחד מהם הוכן מזון מסוים, למשל: פנקייקס, טורטיה או דוכני מזון אחרים. בחלק אחר של האולם עמד ;בר שייקים מיוחד במינו. שהיו פירות מכל הסוגים היו מעוצבים סביבו,. בר שייקים זה היווה את מקור המשיכה לכל האורחים, אך במיוחד לילדים. הם איישו את הבר שייקים ולא רצו להפסיק ולשתות את השייקים הטעמים . בסופו של האירוע הקימו המלצרים בר יוגורט. בבר יוגורטי יחולקו כוסות מעוצבות, ולא היה אורח שלא חלף על פני הבר יוגורט בצאתו מהאולם.