אומניות לחימה הנן ספורט אשר פותח מחמת ההיזדקקות בהגנה עצמית. במסגרת דיוני הוועידה בסורבון בשנת 1984 התקיימו דיונים אודות המשחקים באולימפיאדות, והגיעו להחלטה לכלול גם אומניות לחימה במסגרת המשחקים. בשנת 2004 הוחלט שגם נשים יורשו להשתתף בספורט של אומניות לחימה במסגרתם של המשחקים האולימפיים.
קרטה -גם ספורט, גם דרך חיים
1. המטרה של קרטה הינה לוחמה בידיים בלבד בלי כלי נשק ואין אפשרות לעשות שימוש בכלי נשק אלא רק בגוף עצמו וזאת גם המשמעות של המילה קרטה, יד ריקנית.
2. במסגרתם של לימודי קרטה מחנכים לתת כבוד ולהעריך כל בן אנוש , דבר המונח בשורש תורת הקרטה.
3. קרטה נהיה ענף ספורט פופולרי בכל רחבי העולם. אנשים מכל המגזרים מתאמנים בספורט הקרטה בתוכן דמויות מעולם המדיה, פוליטיקאים ושחקנים.
4. אימון קרטה שם דגש על שימוש בכל אברי גוף האדם ועל השליטה בהם. אגרוף או בעיטה, לדוגמה, הנם מכוח השליטה של המוח על הידיים והרגליים. קרטה מעניק למתאמנים טכניקות של שליטה עצמית, איפוק וכבוד לזולת.
5. אימון קרטה תורם למשמעת עצמית של המתאמנים, ולשיפורו של הביטחון העצמי. קרטה מצוין עבור ילדים שסובלים מפרובלמות הקשורות לקשב וריכוז. קרטה אף תורם לפיתוח של יכולות מוטוריות ועוזר להתמודד עם קשיים יום יומיים בהצלחה.
היאבקות –אודות כללי הקרב
1. בעת העתיקה היה מקובל ספורט של האבקות , בעידן המודרני זוהי האבקות חופשית, ספורט שפופולרי גם בתחרויות אולימפיות עם הישגים ופרסים.
2. קרב האבקות מתקיים תוך כדי פיקוח של שופט על גבי מזרון שקוטרו שבעה מטרים הפרוס בזירה עגולה. למשתתפים בקרב האבקות ישבגדים ייעודיים בגוונים שונים אחד מהשני, אחד המתמודדים לבוש בגד צמוד בצבע כחול ומתמודד שני עוטה בגד הדוק בצבע אדום.
3. היאבקות מתנהלת לפי חוקים ידועים, אסור ליריבים להכות איש את חברו, אסור ליריבים ללפות את הרגליים וכך גם אינם רשאים ללפות את העורף כיוון שיש חשש לחנק. יש רשות ללפות רק את הגוף בפלג העליון.
4. קרב האבקות אורך רק שש דקות. הוא מתנהל בשני סיבובים ובין כל סיבוב יש הפסקה קצרה של חצי דקה.
5. כשאחד ממשתתפי קרב ההאבקות מצמיד את כתפיו ושכמותיו של היריב לקרקע לזמן של שניות בודדות , הוא מוכרז כמנצח בתחרות.
אגרוף תאילנדי –ספורט פופולארי הסוחף רבים
1. בתאילנד יש אומניות לחימה עתיקות ואחת מהן היא אגרוף תאילנדי.
2. הייחודיים של ספורט אגרוף תאילנדי רבה ביותר ותיירים רבים מהעולם באים לתאילנד וחוזים במשחקי הקרבות.
3. כל אדם שרוצה לקחת חלק בספורט של אגרוף תאילנדי צריך שיהיה בעל כושר פיזי מפותח ביותר. בתוכנית האימונים מתאמנים המתמודדים בבעיטות עם שקי אגרוף. המתאמנים מפתחים כושר גבוה וסיבולת לב ריאה.
4. כדי ליטול חלק בספורט של אגרוף תאילנדי יש צורך מעבר לכושר הגופני גם תכנון ומחשבה, יש להפעיל את הראש והמוח ולתכנן מה יהיו הצעדים הבאים.