מתחם התחנה המתחדש בירושלים הוא אחד משניים הקיימים בארץ, ומייצג מגמה שנראה יותר ויותר בשנים הבאות עם מתחם שרונה במבני הטמפלרים הסמוכים לקרייה בתל אביב, שוק האיכרים בנמל תל אביב ומייזמים נוספים שעושים דרכם בוועדות התכנוניות. מתחם התחנה ממלא פער עירוני שמנע מתושבי ירושלים ליהנות בחול ובשבתות לבלות מבילוי איכותי, של מסעדות עיליות לצד בתי קפה מוקפדים, מהופעות ואטרקציות יזומות לקהל הרחב לצד חנויות אקסלוסיביות, מתחם התחנה הירושלמי שהולך בדרך תאומו בתל אביב נפח רוח חיים חדשה ורעננה בתדמית העיר.
ראשית קונספט מיזמי מתחמי התחנה במתחם התחנה בתל אביב, מתחם זה לא זכה למיצוי הפוטנציאל הגלום בו וברבות הימים גודר ונשכח, ממתחם בנוי במיקום מרכזי בעיר הוא הפך לשטח מבוטל וחסום, עירית תל אביב החלה להבחין בפוטנציאל המסחרי והנדלני המצוי בו רק בשנות המפנה המילניום, המתחם הנשקף לים ונהנה מנגישות גבוהה החל להתחדש, עריית תל אביב ביצעה מהלך שימורי של מבני האתר והסגנון המאפיין אותם, ריצפתו הוחלפה וחלקה כוסתה בדק עץ מזמין, קרונות הפכו לחללי תצוגה, מסעדות קונספט מילאו את המבנים, חנויות נושא של מעצבים, וצריכה עילית. לאחר שהמתחם החל צובר תאוצה החלו בירושלים להפנות מבטם אל מתחם תחנת הרכבת הישן שעמד גם הוא שומם וריק בעירם.
מתחם התחנה מתחדש בירושלים
בירושלים התקבלה ההחלטה לנצל את מתחם התחנה הנושן ולעוררו מתרדמתו, בוצעה עבודת שימור קפדנית המגיעה לשיאה בימים אלו, ההדר העותמני של התחנה שוחזר, הפיח ונזקי ההזנחה נמחו, תשתית חדשה ומודרנית נבנתה במקום, הפונקציות העירוניות שבו הוגדרו, תמהיל מסקרן של מסעדות איכות, חללי תצוגה והופעה, וחנויות מעצבים הותרה בו, המתחם היושב בצומת אטרקטיבית של מפגש בין טלביה ודרך בית לחם, בין תאטרון החאן לסינמטק, בין גן הפעמון לעמק רפאים מאפשר מעבר אורגני ונעים בין החלקים השונים של העיר.
מתחם התחנה הוגדר לתת מענה לאוכלוסיה החילונית בירושלים שסובלת שנים מירידה באיכות חיה בשל פתרונות הבילוי המתמעטים, ככזה הוא יהיה פתוח בשבת, ויאפשר מגוון קולינרי מגוון ממטבחי העולם. מתחם התחנה בירושלים צפוי להזרים דם חדש ומתעורר במסחר בעיר ולעלות את האטרקטיביות של העיר בקרב תושביה והמבקרים בה.