המנהג עתיק היומין לשמח אהוב או אהובה בפרחים הוא אחד המנהגים הבודדים שלא ישחקו לעולם. הסיבות לכך רבות ונעוצות בפשטות המנהג, ובכך שהוא מסמל את המחשבה והאכפתיות, ולאו דווקא את ההוצאה הכלכלית הכרוכה בכך או מאמצים מופרזים שנעשו עבור בן או בת הזוג.
כל מי שקיבל אי פעם זר פרחים יודע על מה מדובר, איך כמה פרחים שזורים באופן מרשים ונוגע ללב יכולים לרגש ולשמח. במאמר זה נדון בשני חגי האהבה הנחגגים בישראל, ט"ו באב ויום ולנטיין (שהוא אמנם לא חג ישראלי אך עדיין יש מי שחוגג אותו), ונראה למה פרחים הם עדיין דרך אידאלית להביע אהבה.
ט"ו באב
ט"ו באב מוזכר כבר במקרא, בספר שופטים, כחג אשר בנות ישראל היו יוצאות בו לבושות לבן אל הכרמים למצוא להן בני זוג. מאז עבר המועד גלגולים ופרשנויות לא מועטים, חז"ל העניקו לו מספר פירושים, ובגולה כמעט שלא זכה לתשומת לב מיוחדת. אולם, מאז הקמת מדינת ישראל החל המועד לקבל התייחסות המתחקה אחר הנזכר בתנ"ך. מעמדו של החג מזכיר במאפייניו את חג האהבה של הקדוש ולנטיין, ויש המשווים בין השניים. כחלק מהחגיגות נערך מדי שנה פסטיבל בחוף צמח שבכנרת, ובחוגים הדתיים מקיימים מפגשי פנויים - פנויות. אך המנהג הישן של הענקת פרחים לאהוב או אהובה לא נשכח מעולם, ומהווה גם היום דרך סימבולית מרגשת והולמת להביע רגשות רומנטיים. עבור אלה המבקשים להפתיע את בן או בת הזוג ניתן בעידן האינטרנט לבצע משלוח פרחים מיוחד ומפתיע בקלות רבה, על ידי הזמנת הפרחים ושליחתם באמצעות אתרי חנויות ורשתות הפרחים.
יום הקדוש ולנטיין
רוב העולם המערבי חוגג בארבעה עשר לפברואר את יומו של הקדוש ולנטינוס. למעשה היו שלושה קדושים בשם זה אשר הכנסייה החליטה לציין את תאריך מותם באותו היום. רבות הסברות על מוצאו של החג, וקשה לומר מי מהן היא הנאמנה ביותר לאמת (בדומה לחג האהבה היהודי, שגם לו פרשנויות לא מעטות, ויש הסוברים שמוצאו מחגים פגניים אשר ציינו את היום הארוך ביותר בשנה). אך לא משנה באיזו גרסה בחרתם להאמין, כחלק מהעולם המערבי "ולנטיין דיי" נחגג גם בישראל באופן לא רשמי, וסביר להניח שבן או בת הזוג שלכם ישמחו להפתעה מסורתית בדמות משלוח פרחים, במיוחד אם אתם מאיזור תל-אביב, שם החג פופלרי במיוחד. אז לקראת ה-14 בפברואר זיכרו לחפש משלוחי פרחים בתל-אביב ותחגגו עם שאר העולם עוד יום של אהבה, כי באהבה כל המרבה הרי זה משובח.